2018-06-02 49 瀏覽
今日一心諗住同朋友食泰國嘢,地點就揀咗最多泰國嘢食嘅九龍城喇。 好多人都覺得食得泰國嘢一定唔方平啦,但今次居然畀我搵到一間性價比極高嘅泰國餐廳呀,無論價錢、食物質素同服務都非常之好丫喺門口見到啲優惠餐牌 ,好似好抵咁,哈哈,咁一定要試下啦一入到去老闆同店員就好熱情咁招呼我地,安排左我地坐car位,座位幾寬敞闊落,好方便我哋傾偈餐牌裏面好多嘢食,好多選擇!相信有選擇困難症嘅話一定非常難揀,就好似我咁 其實我有好多嘢想食㗎,可惜我哋得兩個人食,食唔到咁多唯有下次約多啲朋友或者同屋企人再嚟食過啦😌喺好多好多嘢食入面,我哋終於揀到幾樣嘢食喇 呢個麵包咖哩蝦係我揀㗎! 本身我唔食得辣,都有啲擔心會唔會食唔到呢但原來食唔到辣都唔使驚,雖然呢隻咖喱有微辣,但入口非常ok好好味呀!! 麵包加埋啲咖哩汁一齊食,簡直無敵!真係超級超級超級好味,真心嘅一定要講三次!!啲蝦好新鮮彈牙, 同咖哩汁都非常之夾,總之就係超級好食!! 我地仲唔夠喉叫多一碗白飯黎撈汁潻呢朋友叫咗串燒,本來我哋呢係叫三豬三雞既,好彩老闆提一提我哋,原來係有牛串燒㗎!! 牛魔王當然要試埋牛啦!!所以我哋最後叫兩雞兩豬兩牛,三種肉都可以食到

喺門口見到啲優惠餐牌 ,好似好抵咁,哈哈,咁一定要試下啦

其實我有好多嘢想食㗎,可惜我哋得兩個人食,食唔到咁多
唯有下次約多啲朋友或者同屋企人再嚟食過啦😌

喺好多好多嘢食入面,我哋終於揀到幾樣嘢食喇
但原來食唔到辣都唔使驚,雖然呢隻咖喱有微辣,但入口非常ok

朋友叫咗串燒,本來我哋呢係叫三豬三雞既,好彩老闆提一提我哋,原來係有牛串燒㗎!! 牛魔王當然要試埋牛啦!!所以我哋最後叫兩雞兩豬兩牛,三種肉都可以食到,咁就perfect啦

串燒燒得好香,啲肉外脆內軟,點埋個秘製沙嗲醬,又係食到人停唔到口

細個嗰陣食過好好味嘅香葉包雞,對香葉包雞情有獨鍾,所以今次都一定要嗌

果然冇令我失望,用香葉包住燒嘅雞特別香,好難得呢度整得外皮都脆埋,雞肉仲好嫩滑,大大舊啖啖肉

最後仲叫左食泰國菜必點既馬拉盞炒通菜

馬拉盞炒菜真係好好食,d菜非常入味,依然係非食不可

如果大家想用合理既價錢食一餐平靚正高質既泰國菜,我會推薦大家黎食泰農菜館,最重要好味又抵食嘛
  • 馬拉盞炒通菜
  • 香葉包雞