2018-04-17 32 瀏覽
老公話呢間車仔麵有雜誌介紹過,呢日同我嚟食lunch。餐廳細細,但地方好乾淨,坐得好舒服。呢度有幾款唔同嘅湯底,我叫左三款餸(珍珠元貝、牛栢葉、豬大腸)冬蔭功米線($37),冬蔭功湯底酸酸辣辣好嘢味,入面有十幾粒珍珠元貝仔,好彈牙,豬大腸有豬腸味但唔肥膩,配料係秀珍菇同中芹好足料。老公揀左個麻辣配四餸(辣鷄翼尖、辣豬皮、咖喱魚蛋、炸魚皮)嘅泰國鱷魚湯底粗麵(連加底$44),白色的湯底鋪滿餸之外,仲有搶眼嘅杞子同紅棗,望落好吸引。小食我哋點左個泰酥炸鷄翼($26),鷄翼皮炸到好香脆,肉質juicy又入味, 好食!老公嗰杯薄荷青檸梳打(跟餐$11)係用好多新鮮薄荷葉沖出嚟,唔係用濃縮香料嘅人造味道。呢度D嘢食真係煮得好有心機,我哋得閒會再嚟幫襯!

呢度D嘢食真係煮得好有心機,我哋得閒會再嚟幫襯!