2022-08-18 162 瀏覽
🤭呢間超人氣打卡餐廳、我已經bookmark咗一段時間,今次終於同朋友嚟咗啦👏🏻想不到係工廈林立的地段,有一間格局開揚、充滿異國風情的度假feel cafe~ 室內原始大地色系為主,配以木製/藤製傢俱~ 門口超大型花花拱門同椰子型吊椅絕對係招牌打卡位呀!食物種類不多也不少,但睇落每樣都好吸引🙈選擇困難症發作啊~ 最後我哋都揀咗三個dish去share~▫️Appetizer🐔Be Leaf 小食拼盤 (水牛城雞翼、泰式魚餅、炸洋蔥圈)有齊三款人氣聚會惹味小食~ 亦係不失手款式~ 洋蔥圈配蜜糖芥末醬一流!魚餅就當然同泰式檸醬最夾la!水牛城雞翼酸辣兼備夠滋味!▫️Pasta🐙香煎八爪魚墨魚汁意大利麵大大條八爪魚鬚夠晒吸睛!食落夠腍唔會韌~ 墨魚汁濃厚、意粉份量頗多亦都夠入味~▫️Main🐟香煎白鱈魚聊配自家製橄欖杏仁醬魚肉味入口清淡,配搭橄欖杏仁醬就剛好能做到提鮮效果~伴碟之紫薯蓉味道豐腴,建議單吃會更滋味~ 另外魚皮位也煎得乾身~另外2杯特飲都調得啱啱好,唔會太甜唔會太漏!👍🏻講多樣野比大家知丫~ 呢度仲係pets friendly 嘅餐廳~ 😽各位朋友可以帶埋愛寵嚟打卡la~

室內原始大地色系為主,配以木製/藤製傢俱~
門口超大型花花拱門同椰子型吊椅絕對係招牌打卡位呀!

▫️Appetizer
有齊三款人氣聚會惹味小食~

▫️Pasta
🐙香煎八爪魚墨魚汁意大利麵
大大條八爪魚鬚夠晒吸睛!
食落夠腍唔會韌~ 墨魚汁濃厚、意粉份量頗多亦都夠入味~
香煎八爪魚墨魚汁意大利麵

▫️Main