5天前
下午茶黎個泡泡雞白拉麵🍜中環立体派最新嗰個tea set 泡泡雞白拉麵好得意,而且佢價錢真係幾抵 $98就已連埋罐汽水~ 📍泡泡雞白湯拉麵 $98 個麵上到黎好似杯Cappuccino咁,上面係蛋白泡泡再加埋七味粉,食既時候撈埋黎食口感再順滑啲至於個麵份量其實都唔少,有兩條叉燒但可惜就係就無蛋,不過女仔黎講呢個份量已好夠 📍雞醬油拉麵 $158湯底好鮮甜完全唔係死鹹,麵質煙韌彈牙掛湯一流,配料有三款叉燒:柚子雞叉燒+香草火炙雞叉燒同埋火炙北海道十勝豚肉材料超多超豐富我地仲咗叫咗兩款小食:汁煮厚切叉燒 ($58) 同章魚小丸子 ($58) ,豚肉炆得非常軟腍入味醬汁甜鹹適中,至於小丸子就正常發揮啦~#中環美食#打卡餐廳#打卡美食#相機食先#中環拉麵#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#foodoftheday#hkfoodkiller
📍泡泡雞白湯拉麵 $98
📍雞醬油拉麵 $158