2018-02-08 2907 瀏覽
由於2017年大半年餐廳都裝修,事隔2年,老闆終於又帶我地黎呢度食團年飯啦裝修後既餐廳冇左buffet bar,雖然有少少失望,不過主菜太豐富一定唔會食唔飽法國餐一定唔少得既法包,外脆內軟既麵包,就算明知之後有豐富既主菜都忍唔住食左大半個....如果有埋香草牛油後果一定不堪設想跟住有48個月既parma hams...呢個hams望落好似好oily 但係飲埋酒又ok,唔太咸,最好既係一d筋都冇好淋,好喏我d冇牙既人😆😆龍蝦沙律,我既最愛!第一次食唔係全熟既龍蝦,感覺好juicy同好淋啊~~~~原來8成熟既龍蝦係咁好食架😍😍😍青口+銀雪魚:個魚煎得好香一d腥味都冇,個sauce好yummy ar,有d似青醬,對於平時唔食魚既我都完全冇問題啊👍🏻👍🏻我另一最愛~~黑松露🤤🤤🤤平時自己煮野食最多都係用黑松露醬,一片片既黑松露原來係好香好香好香架😱😱😱浄係聞都已經好吸引,再加埋牛肝菌意大利飯......好奢侈啊~~~黑松露酥皮湯(special) 估唔到竟然係清湯,蘑菇湯就飲得多,黑松露清湯真係第一次,感覺冇咁滯,好熱好熱同埋有d清雞湯咁,飲完仲可以繼續食之後既main dish 👍🏻👍🏻呢

....如果有埋香草牛油後果一定不堪設想

龍蝦沙律,我既最愛

呢個係其他人既main dish, 影相呃like一流🤣
都係果句,小妹我唔食牛所以comment唔到

My special main dish —> 雞肉+鵝肝
份量大到同平時食西餐既main dish一樣,only食呢一碟其實已經飽左😅
雞肉都用左黑松露去煮🤤🤤🤤好香啊~~
鵝肝....我覺得要加多士,就咁食就差左d....感覺好肥🙊🙊

Dessert time~~apple tart with salted caramel ice cream
蘋果加左肉桂粉好match 👍🏻酥皮唔太厚
如果個雪糕係vanilla 會更好,個tart本身都甜再加埋salted caramel就有d太甜
是日又食左一餐好豐富既法國大餐,好幸福啊😋😋😋第二日可以唔食lunch都得la😆😆
2018-02-07
  • 黑松露