2022-02-14 116 瀏覽
呢個好出名嘅cafe都係第一次去🙈人多車多的油麻地出現一個寧靜角落好吸引人目光✨週末大概下午茶時段walk-in,不用等位馬上入座💁🏻‍♀️🔆龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬$𝟙𝟚𝟠 龍蝦湯唔夠熱亦唔係好濃,但都滲透到精華係入面🦞稻庭烏冬的滑溜質感無庸置疑🍜大大隻蝦食落亦係新鮮彈牙🦐牛油果我就無比啲湯浸到佢🥑唔會變得軟爛,但食落有少少根🤏🏼🔆黑松露雜菌扁意粉$𝟠𝟠 呢個表現都唔錯,黑松露味非常香濃,扁意粉口感剛好又夠掛汁🔆海鹽焦糖雞翼$𝟞𝟠單骨雞翼食落方便,甜甜地🍯但我覺得有少少乾🔆Matcha latte$𝟜𝟝落左抹茶粉係表面,然後我一直飲到啲粉,有少少影響口感🤣🐰原本對食物無咩期望,但個招牌烏冬係有驚喜😳不過我覺得唔好一次倒哂啲湯浸腍哂啲野,分次倒會比較好食👍🏼另外烏冬同意粉份量可以多少少,女仔食完都唔係好飽😹
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬

🔆龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬$𝟙𝟚𝟠
黑松露雜菌扁意粉

🔆黑松露雜菌扁意粉$𝟠𝟠
呢個表現都唔錯,黑松露味非常香濃,扁意粉口感剛好又夠掛汁
海鹽焦糖雞翼

🔆海鹽焦糖雞翼$𝟞𝟠
單骨雞翼食落方便,甜甜地🍯但我覺得有少少乾
Matcha latte

🔆Matcha latte$𝟜𝟝
落左抹茶粉係表面,然後我一直飲到啲粉,有少少影響口感🤣

下午茶
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬