2019-09-27 2867 瀏覽
懷舊碼頭⛵️看海景「生日飯」 三家村水產今日係 #肥仔生日大快樂🎂 身體健康!長搵長有!心想事成❤️小公主🏊🏼‍♀️後,便去鯉魚門,數數手指已經有10年沒有過來,目的是試下最近 #爆紅 OMAKASE🍱🍶 的小店,門外裝潢十分懷舊,正正在碼頭旁,門口更有🦀,門口可(偷雞)泊車或到附近🅿️店內是日式裝修,非常企理,#我們這一家 正坐在窗房,對著鯉魚門海景,中日fusion,懷舊渡輪⛴️😍😍店員個個都十分有禮,帶我地到海鮮🦞魚缸有日本直送/生猛海鮮🦐🐡🐟 我地揀咗小公主最愛 #青鯛魚刺身 、#三文魚🍣、#金槍魚、#帆立貝、#半板海膽,味道都👌🏼#北海道真蠔刺身配柚子醬 食之前,店員話真蠔配 #柚子醬 單食不用Dip其他sauce,唔會太酸,入口好清新,幾特別😍#鵝肝牛油果卷🥑 🍣 就咁食都夠哂味👍🏽👍🏽#燒牛舌+ #雞胸軟骨🍢燒牛舌夠腍滑、juicy ,就咁食都夠哂味,濃味人最愛。反而後者就normal la..#燒菠蘿🍍 切得夠厚,甜甜酸酸,唔會死甜👍🏽#天婦羅拼盤🍠🍤🎃 南瓜、番薯、栗米仔、秋葵、3隻🦐 略嫌多粉咗少少#蟹肉蟹籽沙律🥗 呢個就略微遜,好快出哂水Overall 喜歡吃海鮮🦞🦑🐡或
懷舊碼頭⛵️看海景「生日飯」 三家村水產

#北海道真蠔刺身配柚子醬

#鵝肝牛油果卷🥑 🍣 就咁食都夠哂味👍🏽👍🏽

#燒牛舌+ #雞胸軟骨🍢

#燒菠蘿🍍 切得夠厚,甜甜酸酸,唔會死甜👍🏽

#天婦羅拼盤🍠🍤🎃
南瓜、番薯、栗米仔、秋葵、3隻🦐 略嫌多粉咗少少

#蟹肉蟹籽沙律🥗 呢個就略微遜,好快出哂水

Overall 喜歡吃海鮮🦞🦑🐡或刺身既朋友仔好推薦大家來試下,價錢都相宜!望著海景,店員既貼心服務(在門口走既時候,店員更ChitChat1陣,好有人情味)❤️

三家村水產 (油塘)
地址:油塘鯉魚門崇信街三家村渡輪碼頭東翼

#肥dodo食記 #TR90達人 #怎吃也不用
#鯉魚門海鮮 #生日好去處 #假日親子遊 #假日親子好走處 #吃喝玩樂在香港 #香港親子遊