2017-06-18 2436 瀏覽
不知所謂!我都知今日係父親節 所以都打左電話book位 點知一去到入面勁多人 仲有好多人等位 已經心知不妙 咁唯有都要等下啦 點知一等就等左35分鐘😡😡好心啲待應睇下時間先放人入去喇 而家覺得book同唔book係無分別囉😡😡真心嬲嬲豬🐷左!終於都入到去 好彩已經諗定食咩 一坐低即刻落單 唔好再等喇 落單後 好快送上餐包同埋前菜⋯⋯餐包有1.5個牛角包 3塊竹炭麵包 有少少驚喜 牛角包是暖的 唔洗搽牛油都已經不錯 不過竹炭麵包是凍的😐😑如果可以順手烘埋的話 咁就更好喇餐湯 哩個係龍蝦湯 味道較重口味 無咩味精 不過都有啲肉肉 都可以接受嘅哩個係周打魚湯 湯上有一些魚 應該是雪藏魚吧 但口感很creamy很滑 都幾好的哩個係薯蓉田螺 落單時我問待應有幾粒?佢答我有六粒 但上枱時只有五粒 咁另外一粒去左邊呢🙄😥😩😫講返味道先 田螺係無味嘅 都幾大粒嘅 不過只多都只係薯蓉味 賣相好hea 有埋殼焗的話 會更有味道吧意大利香料烤西班牙極黑毛豬 豬扒應該較容易處理 不過不失吧 因為黑毛豬嘅關係 所以係唔會韌嘅 配菜有薯仔 係蒸嘅 較健康點吧 另外有個蒸完再煎過嘅Garlic 不過好似無咩味咁 其
牛角包  竹炭麵包
龍蝦湯
周打魚湯

薯蓉田螺
意大利香料烤西班牙極黑毛豬
意大利香料烤西班牙極黑毛豬 豬扒應該較容易處理 不過不失吧 因為黑毛豬嘅關係 所以係唔會韌嘅 配菜有薯仔 係蒸嘅 較健康點吧 另外有個蒸完再煎過嘅Garlic 不過好似無咩味咁 其實已經係無得配飯或意粉 但薯菜係咪都可以多返少少咁呢🙄🙄
炭烤鮮安格斯牛柳伴鵝肝
炭烤鮮安格斯牛柳伴鵝肝 一上枱時已覺得份量很細 雖然係高檔價錢 味道也是不過不失 但令我有點驚喜的是 牛柳真係5成上枱 切開是真的半紅狀態 味道都幾好 唔會好韌呢😍😋另外 鵝肝煎得幾好 有好香嘅味道 都幾大塊 口感都不錯呢 係要讚嘅👍🏽👍🏽不過個醬汁高真係麻麻地囉
香蒜焗加拿大龍蝦配串燒頂級日本刺身帶子
香蒜焗加拿大龍蝦配串燒頂級日本刺身帶子 係咪覺得好大隻呢 其實只係視覺效果 但實際上只有半邊龍蝦同埋一隻槓咁大把 個串串燒多數都係椒多 燒帶子就係得一粒 價錢係勁nert水嘅 味道普普通通 都幾香蒜味 都算係有鮮味嘅 帶子好難燒得難食吧 但燒一粒都可以燒到燶左就真係有點兒........
紐約芝士餅
紐約芝士餅 其實係幾好味嘅 口感都幾滑 不過餅底唔夠脆 okay呀🧀🍰
米糠布甸
木糠布甸 都幾滑喎 不太甜 怕甜嘅朋友都可以try try 不過略嫌木糠碎分佈得不夠平均
英式布朗尼果仁豬古力餅配雪糕
哩個係英式布朗尼果仁豬古力餅配雪糕 味道不夠濃烈 口感有點硬 雪糕係椰子味 無咩特別

整體嚟講 味道方面唔係差嘅 但又未至於好好食囉 價錢係高檔路線 但水準卻是普通 份量很少 無可能食得好飽 係咪可以考慮多返少少呢
2017-06-18