2016-05-31 453 瀏覽
呢間食巿開左唔係好耐, 主打東南亞餐, 係廣源呢D地方嚟講係個大嚐試, 因為食客主要為村內人士, 外人很少會特別跑到這裡, 如果做得唔好, 應該都唔會生存得耐。剛開業時呢間嘢真係人山人海, 到近來開始少左人, 我亦都終於可以入到去食LUNCH.  今次試左無骨海南雞飯, 食係油飯, 都唔錯, 唯一唔好係係D飯唔夠熱, 食完有點膩的感覺.  主角海南雞味道不錯, 雞肉好滑, 亦無咩肥膏, 雞全部是無骨, 份量亦唔算少。個汁亦唔錯, 能帶出雞的鮮味!  店裏還有辣汁供應, 不過飯會變為白飯, 唔可以要油飯....不過以一間屋村餐廳, $50一個LUNCH 其實都算貴, 難怪比剛開業時人少了那麼多. 他還有其他湯粉供應, 下次會再嚟試試!

海南雞飯
2016-05-31