2020-06-21 678 瀏覽
依家搭馬鐵真係好方便,星期六放假就帶阿女走圍去,之前好友見到沙角街市果邊開咗間新的茶餐廳,裡面的裝潢充滿懷舊特色,所以決定入去午餐。一入到門口等位時乘機影相,由於疫情關係,大家都要量體溫才可以入內用餐~~~令我覺得疑惑係電視畫面停咗🤔🤔呢度的裝潢真係好吸引我,沒想到周末午餐倒有不少人光顧~~~阿女有卡位坐表示十分舒適~~~午餐價錢算係正常,最令阿女鍾意係可以免費選擇佢最喜歡的維他麥精飲品~~~放餐具的大杯又令我諗起那些年在家鄉用過的刷牙杯~~~阿女係用懷舊玻璃樽飲麥精,依家小學生在學校只係得紙包或罐裝飲品,想起我的小學年代還有維他汽水,懷舊地方令我有不少小時候的回憶~~~餐湯雖然上得好hea,但味道不錯,阿女表示十分喜歡好友點了午餐H的日式滑蛋雞肉飯,我個人覺得賣相唔夠吸引,但好友表示味道不俗~~~而我和阿女就點了G餐的芝士焗雙魚(吞拿魚及煙三文魚)長通粉,我主要吃吞拿魚,阿女就吃煙三文魚,個人覺得呢個幾好食,阿女表示如果多d磨菇就更好呢間店給我整體感覺不錯,值得再次光顧~~~

令我覺得疑惑係電視畫面停咗🤔🤔

呢度的裝潢真係好吸引我,沒想到周末午餐倒有不少人光顧~~~

阿女有卡位坐表示十分舒適~~~

放餐具的大杯又令我諗起那些年在家鄉用過的刷牙杯~~~

餐湯雖然上得好hea,但味道不錯,阿女表示十分喜歡

呢間店給我整體感覺不錯,值得再次光顧~~~

2020-06-06