2019-08-02 111 瀏覽
有時就係想夜晚食個大餐🤤不過我又懶,所以去買個現成便當定食就最好不過🤔今次去左Sogo地底超市嘅食店試下,百貨公司裝修後呢段時間其實多左好多野食,但一直都無特登去試。今次突然想食好野,就決定試下一間叫RYOUTA NO TEBASAKI。呢間係一間沖繩嘅炸雞專門店,而家過江黎到香港。便當選擇都唔算少,但當然以鷄肉為主,但我記得牛肉嘅話就都有丼飯揀。我本身好鍾意食南蠻炸鷄,就叫左個再大份d嘅特別炸雞便當(比南蠻炸鷄大份d同多d炸雞🤣)。叫左之後大概要等六七分鐘度等店員準備。拎到番去,賣相依然唔錯,鷄肉都算嫩, 至於話係咪真係十分多汁,不過不失☺ 但南蠻醬對我黎講少左d (因為多左幾舊鷄😋) 有少少意外係個蛋十分鮮甜,係配菜但居然咁好食,其他前菜同薯仔沙律不過不失😗個便當係會另外跟飯,所以一定會飽到上心口。價錢方面,呢個便當都要9X蚊,可以話同你坐係出面餐廳食個set差唔多,所以抵唔抵試見人見智啦
特別炸雞便當
2019-07-29
10 分鐘 (外賣自取)
特別炸雞便當