荃新天地新開咗間來自名古屋嘅Pancake店🤩🤩身為Pancake控🥞同紫薯控嘅我🍠當然一早已經bookmark咗😎今日終於有機會食到啦🥳🥳🍠 沖繩紫薯梳乎厘班戟 ($108)呢排大熱限定嘅紫薯梳乎厘pancake,用咗來自沖繩嘅紫薯,一上枱呢個紫薯山令我哋好震撼,不停影相打卡🤪食落紫薯好綿好幼滑,又唔會太甜😍而pancake就好重蛋味,空氣感十足😋🍔 夏威夷班戟漢堡 ($108)用pancake整嘅burger,我都真係第一次食,大開眼界😂鹹嘅pancake質地比較紮實,入面有牛油果、蝦,再混合蜜糖芥末醬,成個組合嘅感覺好清新🥰唔似平時牛肉burger咁Heavy😛☕️ 焙茶牛奶 ($39)靚靚嘅拉花,好香濃嘅焙茶味😚茶味比奶味重,但又唔會話太苦澀嘅茶味,整體亦唔會太甜👍🏻🍓 草莓沙冰($48)鮮甜嘅草莓,加上牛奶嘅香味,又順滑又清爽,炎炎夏日嘅解渴之選🤤餐廳雖然唔算好大,但係環境好舒服好好坐🥰得閒下午同朋友一齊chill下,食個pancake傾吓計都幾開心🥰🥰

🍠 沖繩紫薯梳乎厘班戟 ($108)
沖繩紫薯梳乎厘班戟

🍔 夏威夷班戟漢堡 ($108)
夏威夷班戟漢堡

☕️ 焙茶牛奶 ($39)
焙茶牛奶

🍓 草莓沙冰($48)
草莓沙冰

下午茶
焙茶牛奶
草莓沙冰
  • 夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬