2020-03-14 2128 瀏覽
見到OpenRice訂位有折,於是book左2位去試吓個下午茶,當日去到Garden Lounge門口接待處,企左一陣冇人接待,好彩對面The Tai Pan有個女員工好快見到我哋,馬上過嚟幫手帶我地入去,而我都明確講左透過OpenRice訂咗下午茶2位,個女仔仲好好比埋餐牌問埋飲咩水,之後就交番比Garden Lounge既員工,我哋今日就食2人下午茶,首先來既係2個味道既scone啦,摸上手,凍既?我真係估唔到一間5星級酒店供應既scone會係凍既囉,我平時係普通餐廳食既下午茶都唔會咁離譜,呢間仲要係5星級酒店,2個人分享左一件就冇再食,之後個tea set架來左,其實我有係訂位嗰陣寫左今日係慶祝生日,請求寫生日牌的,可能餐廳員工冇睇到啦,點解?睇到最尾就知,啲咸點還可以啦,甜點我就食左1件冇再食,總結就係唔會再來食,可能其他野食會更好掛,之後埋單啦,佢就計左我原價,咁我當然話番比佢知我用OpenRice訂位應該有折,咁佢就叫我開個app比佢睇,我心諗,你地其實係確認左我個訂座我先來,雖然你呢間所謂5星級酒店連一個confirm booking既電話都冇打過嚟比我,不過幫我埋單嗰位男員工都好好態度最後改番張單,不過總結呢間野冇下次
Scone