2015-12-27
呢度唔係好大,分上下兩層,有外賣有堂食咁。樓下有好多精品睇,幾得意呀!上層係有四張枱咁,有疏化櫈坐,坐得幾舒服嫁!感覺似家小cafe,播住韓國跟英文pop music,感覺輕鬆。十二月份食雪糕,無咁快溶,其實係可以更好咁去享用,更加滋味!Perfect Match!! Matcha a dog 69自選雪糕選了抹茶雪糕的口味,其他食材則有抹茶吉士抹茶旦糕同紅豆綠茶蔴薯抹茶糖等被夾在冷狗內,完全係綠茶控我必點項目。用店員提供的匙子,把冰冷的雪糕輕嚐,茶味挺足,幸好沒有很強冰感,所以不太快溶化,能慢慢享受。旦糕味也香,而吉士口感軟滑,紅豆亦軟糯,份量適中,蔴薯夠煙un,不會死甜,綠茶糖又脆,都唔會太甜呀!原來冷狗包其實係泡芙所做,本身好夠外脆內軟,滲了些少雪糕汁後,不太淋身,反有份細軟,就是似吃綠茶泡芙樣子的,很滿足美味的甜點。Banana chocolate dog 59一看到有我喜歡Brownie 所以立刻都點上。雪糕配返個主題,叫了朱古力的口味。吉士醬跟甜甜的焦糖香蕉跟雪糕,整個構圖已夠美。粒粒brownie質地不會好硬身,嚼一下是微結實而中間部份細膩的層次,甜度恰好,不會太漏。唧左
Matcha a dog 69
Banana chocolate dog 59
一看到有我喜歡Brownie 所以立刻都點上。雪糕配返個主題,叫了朱古力的口味。吉士醬跟甜甜的焦糖香蕉跟雪糕,整個構圖已夠美。粒粒brownie質地不會好硬身,嚼一下是微結實而中間部份細膩的層次,甜度恰好,不會太漏。唧左好多吉士醬,柔軟平實帶滑溜既口感,均勻了較甜的旦糕和奶香朱味均濃郁細緻的雪糕甜味,起了兩者間的平衝感。朱古力醬香蕉塊有種脆焦糖的煙un起絲,咖啡色的外觀,在口腔咬著咬著,過齒難忘。
凍檸水22
想任性點叫杯奶茶喝,不想理失眠問題了。哪知正倒霉,怎麼我去到哪裏哪裡都沒有我想叫的呀?!售罄!暈!黑!Again !
最後點上清點的凍檸水,已有好久沒在外面叫了,檸味不俗,不會好稀,少少甜,幾凍下,不過不失的正常味道!飲料還有好可愛的海綿寶寶杯子盛載呢!
甜品店來說,是夜真的好有驚喜呀,竟然個冷狗包係我想食好耐既泡芙黎,即時變左較難食到既綠茶泡芙呀,仲唔即刻加曬分咩!!!!!!!!仲有仲有,個餐紙係美金紙幣樣式,感覺幾靚呀!由於只有兩名店員工作,所以想食要耐心等侯,記住,你來不是吃快餐!
P.S. 匙有點化學,一兩口便同個柄甩了,要手動砌翻!
另外,店員都係可愛的年輕美少女喔~ 呵呵!