2022-11-18
🇭🇰#香港捐窿捐罅記江戶前時代日本菜🍣日本時令新鮮食物供應🍥今日去嗰間餐廳一去到已經見到佢個靚裝修,成個感覺都好日本😂 雖然而家有得去旅行 但我未諗住去日本💁🏻♂️ 仲有聽講佢哋有兩位日本福岡師傅 不過果日就無緣見到 我見啲師傅都係用廣東話溝通😬 不過見佢哋工作都好認真 有板有眼🤟🏻 印象最深刻係食壽喜燒嘅時候 本身想自己點火 之後服務員自告奮勇話我幫你 點知淨係tick左一下就頭也不回走咗 個火係冇著😂🔥 過咗成分鐘先可以叫佢返嚟幫我tick著返🔥-🍣 #時令壽司 🍣 ($180 2件)(7.5/10)壽司入面有吞拿魚蓉,海膽,三文魚子,黑魚子🤤 見到呢個組合都知道冇得輸 海膽好鮮甜😆 一啖食落去好滿足👍🏻.🐮 #A4宮崎和牛壽喜燒 +棉花糖🐮 ($488 + $40)(7.25/10)第一次見到有棉花糖嘅壽喜燒😂 不過壽喜燒湯底本身較甜,所以加埋棉花糖就又冇乜太大分別,不過影相係幾特別🤟🏻有3塊宮崎和牛,睇個油脂分布都知好食😆全部都係入口即溶 煮到5成啱啱好 點埋個蛋汁係幾正💁🏻♂️.🐟 #二人刺身盛 🐟 ($500)(7/10)師傅將當日最新鮮嘅刺身供應比你👍🏻全部都好新鮮,最正
江戶前時代日本菜🍣日本時令新鮮食物供應🍥
🍣 #時令壽司 🍣 ($180 2件)(7.5/10)
🐟 #二人刺身盛 🐟 ($500)(7/10)
師傅將當日最新鮮嘅刺身供應比你👍🏻
全部都好新鮮,最正有牡丹蝦同帶子🤟🏻
兩樣都好鮮甜!不過性價比就只屬正正常常🙂
🍨 #天婦羅雪糕 🍨 ($78)(6.5/10)
呢個幾特別,平時好少食到😈
上到嚟有少少甩頭甩骨,個炸皮自己甩咗🥺
不過都幾特別嘅,起碼有個雪糕冇溶🤤
總結來說 環境幾好 有日本感覺
🎈銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown 8樓