2020-12-06 704 瀏覽
第一次行海之戀發現有好多打邊爐火鍋行完一輪因為見到呢間有羽衣甘藍所以就揀咗呢間但最後食完勁後悔以後都唔去呢間真正貼錢買難受‼️我哋揀左$458個款店員話星期日每位加多$10最後埋單連加一連加埋零頭總數$1030因為8點半先入場話9點截單9點半出面啲野食會收哂所以我哋都食得勁趕(下次喺呢個時候食飯都唔會考慮打邊爐因為真係超級趕😓)咁我地一共落左兩次單都係叫鹿兒島和牛第一次喺岩岩坐低個陣嗌左6碟第二次喺8點45分嗌左10碟(呢個數量係參考上個月我同我男朋友食牛涮鍋的數量)喺時間咁趕嘅情況下佢地上肉的速度keep住我地食完一碟佢地先上一碟😑到9點個陣個女店員走黎話啲肉要last order有冇野要嗌我話岩先落左個10碟仲未上個女店員話問問先結果個四眼男經理好大聲咁話「10碟?!岩岩已經上左6碟啦喎!」我話岩先同你地個呀姐落左單架跟住個女店員仲好笑,佢問個四眼佬「咁仲同唔同佢地落單呀?」四眼佬先話照落😑我想講我哋係食放題,嗌幾碟使唔使你地批准如果你覺得我地食唔哂走過黎溝通下有幾難使唔使咁大聲好似好驚訝咁我真係未試過食一間放題咁勞氣咁鬼嬲後尾個10碟佢地都係比左5碟🙄🙄🙄之後我喺埋左單先知原來我地
第一次行海之戀發現有好多打邊爐火鍋
店員話星期日每位加多$10
最後埋單連加一連加埋零頭總數$1030
因為8點半先入場
話9點截單9點半出面啲野食會收哂所以我哋都食得勁趕
(下次喺呢個時候食飯都唔會考慮打邊爐因為真係超級趕😓)
咁我地一共落左兩次單都係叫鹿兒島和牛
第一次喺岩岩坐低個陣嗌左6碟
第二次喺8點45分嗌左10碟
(呢個數量係參考上個月我同我男朋友食牛涮鍋的數量)
我話岩先落左個10碟仲未上
個女店員話問問先
我話岩先同你地個呀姐落左單架
跟住個女店員仲好笑,佢問個四眼佬「咁仲同唔同佢地落單呀?」
四眼佬先話照落😑
我想講我哋係食放題,嗌幾碟使唔使你地批准
如果你覺得我地食唔哂走過黎溝通下有幾難
我真係勁嬲勁想嘈佢哋但比我男朋友禁住左😑

講開個隻鹿兒島和牛
我地一共食左11碟
前面4碟都係勁多脂肪
中間個3碟都係雪櫃拎出嚟我望住我男朋友夾都夾唔起啲肉因為已經雪到痴晒喺隻碟
最後4碟先正常啲
我諗可能冇咩嗌呢個價位嘅肉所以前面個幾碟啲肉都勁核突