2018-02-22 1277 瀏覽
響2012年既時候我已經收過呢個Sexy Lady既蛋糕, 味道係超出左我既expectation. 唔甜仲有好濃郁既Dark Chocolate味道,間中都會經過Shop食番件mini版.今次訂係因為3個搵食buddies中有2個都係2月壽星所以我就訂左呢個Sexy Lady俾其中一個, 一來好襯佢啦另一方面又真係好好味. 果然冇令到我失望真係好好味, 水準依然keep 到,係一樣咁香濃軟滑, 個陣dark chocolate既香滑真係令人唔可以忘記.另一個壽星係一個唔食朱古力既怪胎, 所以我order左呢個Violet Blue俾佢. 佢係比較鐘意酸酸地既蛋糕既. 呢個蛋糕係一個Mousse cake, 佢做到一層層layer既口感. 中間仲夾左一層梨在中間,好清新既感覺. 成件事好清新食落同Sexy lady 的感覺好唔一樣, violet blue係lite 好多. 兩個蛋糕都各有特色真係無敵呀!!!!

2018-02-21
生日