2018-06-09 475 瀏覽
今日放工,約左朋友去旺角行街,經過兆萬時,被極上帝王水產負責派發傳單的職員截住做推廣,我同朋友不約而同突然有想食放題的想法,睇到傳單上價錢覺得合理,於是臨時改變計劃,先食放題,之後再行街幫助消化。入到餐廳,覺得餐廳環境乾淨企理,各職員都好友善,被安排好座位後,職員就放低鍋物柯打單、刺身首次柯打單前,簡介柯打同塲內環境,同朋友商量後,決定先落刺身柯打。係等刺身來臨的時候,就先到飲品區攞飲品。雪櫃內,飲品種類多而大眾化,不單止本地,出產自韓國的都有。仔細睇下有咩食的時候,發現確實有唔少選擇,主要係日式同泰式為主。正想將已選好的時候,首次柯打刺身就送到黎。賣相相當吸引,份量、擺盤並不馬虎,而且還有生蠔及海膽,食材口感亦非常新鮮。享用緊刺身時,我地所點的食物,都陸續送到黎。這個泰式生蝦沙律,口感清爽,酸酸地做前菜最岩,而雞軟骨佈滿辣椒碎,但不算辣,也不厚炸粉,黃金燒日在本廣島蠔真的很出色,蠔鮮甜美味再配上芝士一點也不膩,很推薦這個。牛柳粒配合青椒真的絕配,不油膩而且牛柳粒夠淋,天婦羅是即炸,食落海佬仲熱辣辣,好好食,一定要試。鹽燒海蝦都OK,蝦入口爽口彈牙。食飽後,就到甜品時間。雪櫃內的雪糕同

刺生拼盤

享用緊刺身時,我地所點的食物,都陸續送到黎。

食飽後,就到甜品時間。雪櫃內的雪糕同雪米兹都係任食。

呢個雪櫃內的雪糕雪條非常吸引,好可惜今次我地係walkin,所以想食就要訂座。
帝王水產放題食物種類相當多,今次只係食到一部份的,我地已經食到好飽。因爲環境同食物味道都令我地好滿意,所以,我同朋友都會搵機會再黎品嚐其他食物款式,仲要記得預約,可以品嚐下「訂座優惠」的雪糕雪條。
刺生拼盤