2020-03-14 77 瀏覽
尖沙咀早排開咗mamaday分店,試過銅鑼灣店嘅我本身好期待,諗住開心share佢嘅美味俾其他人,點知當晚嘅食物質素真係麻麻地,感覺比銅鑼灣店遜色。-唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $124之前係銅鑼灣店食過原條,所以今次叫半條都好夠喉。味道同銅鑼灣食過嘅印象中唔太一樣,雖然蛋依然嫩滑,蛋漿都濃郁,但炒飯調味較濃,有啲搶去焦點。可能木魚絲份量偏多,成碟飯有好強嘅煙燻味,個人唔太鍾意。-蒜蓉虎蝦比薩 $136薄身pizza配蒜蓉香氣逼人,味道可口。可惜部分pizza烤燶咗,批邊入口略苦。虎蝦幾彈牙,但配搭嘅醬料同洋蔥少辣同少許苦澀。-焦糖脆脆窩夫 $78窩夫質感偏硬,入口雖香口,但如果更軟身或淋上糖漿會更好。另伴有海鹽雪糕、焦糖脆脆同一兜似有鹹忌廉嘅東西。海鹽雪糕味道好出,個人唔太好海鹽雪糕,但配上鹹香嘅窩夫,別有一番風味。單食焦糖脆脆實在太苦,且口感過於黏膩,極度痴牙。而鹹忌廉真係好鹹,呢兩樣配搭窩夫都補救唔到。

-唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $124
之前係銅鑼灣店食過原條,所以今次叫半條都好夠喉。

-蒜蓉虎蝦比薩 $136
虎蝦幾彈牙,但配搭嘅醬料同洋蔥少辣同少許苦澀。
蒜蓉虎蝦比薩

-焦糖脆脆窩夫 $78