Green Orange

2021-04-09 127 瀏覽
好朋友生日,當然要搵間有水準又有情調的餐廳請佢食餐生日飯。同事介紹上環永樂街有間Green Orange ,裝修設計都好有情調,食物高質,好適合聚會用餐!餐廳招呼週到,知道朋友生日,還介紹一枝Robertson Wine,白酒帶有水果甜味,酸甜度適中,容易入口。焗蟹肉酥皮,蟹肉鮮味十足,加埋焗得香脆又有牛由香味既酥皮盒,真係好食到停唔到口。蟹肉南瓜濃湯,南瓜的味道很甜也很濃,湯底的鮮甜厚實,加入蟹肉可為南瓜湯濃郁的澱粉質地增添多層次的口感。香煎鵝肝伴白松露烤菇意大利飯,鵝肝肥美嫩滑、入口即化。濃郁的菇菌香氣,清新怡人,飯粒綿軟而香濃 。甜品榛子朱古力蛋糕,口感細滑,楱子味香濃,拼雲尼拿雪糕香甜美味!Cappuccino牛奶比例少,咖啡的味道較明顯,牛奶、咖啡混著綿密奶泡充滿口腔的感覺,不加糖也能感覺到甜味。