2018-11-14 4676 瀏覽
平時經常路過,以為呢度淨係係火鍋食,點知原來有lunch set, 見價錢合理,咁就入去試下啦~一入門口上樓梯,裝潢好靚,好似去左文青cafe咁餐廳裝潢好靚又好細致,一排落地玻璃窗口位,成間餐廳氣氛濃厚,好舒適,都幾適合三五好友約埋食下嘢!中午原來唔止set lunch, 重可以打邊爐,但我同友人覺得有d heavy,所以選擇左兩個set開心share。午餐前菜係豆腐,好滑而且十分清香,上面嘅胡麻醬帶出左豆腐香之餘,又有清新感覺。重頭戲上枱,文昌雞,以海南雞的做法,配上油飯,油飯唔會太油,較硬適中,十分香口。雞主要用左胸嘅部分,唔會好肥,加上海南雞的做做法,清爽無骨而具啖啖用,但就稍嫌唔夠滑。文昌雞配上三種醬料,醬油膏有少少甜香,中間的有少少泰式風味,酸甜感覺更引起食慾。最後係傳統蔥醬油,好適合餸飯食。第二個餐係喇沙海鮮烏冬,裡面有蝦,魚腐,青口,蟹枊等,材料豐富。喇沙的湯係啱啱蓋過左d材料,味道濃郁但一d都唔辣,只有香茅香同椰香味,感覺比較似撈鳥冬。但都幾適合一啲好似我咁唔多好辣嘅人食用。另外,我地重叫左兩杯特飲,分別係熱情荔枝梳打同菠蘿椰子特飲。荔枝梳打不算太甜,未飲就有一陣陣荔枝

一入門口上樓梯,裝潢好靚,好似去左文青cafe咁

餐廳裝潢好靚又好細致

荔枝梳打不算太甜,未飲就有一陣陣荔枝香,而且有汽,十分好飲又超大杯

菠蘿椰子特飲,椰香味十分濃郁,而菠蘿味則唔太出,平衡上可能需要作出改善。

不過餐廳整體十分滿意,尤其落足食物既材料,絕不馬虎。
2018-10-28