2018-04-07 944 瀏覽
星期六晚 想即興二人食個有氣氛晚飯餐 揀左呢間食fushion法國菜,即日用open rice app訂位(有九折) ,好在都訂到。一出lift, 就係入門口位,一眼就見到個吧枱位喺餐廳中間位。餐廳唔大,我去到時,已九成入座,全間餐廳大概十多張枱。可能即日book枱 所以我地被安排全喺吧枱前,張枱好細,需且個頭就撞到吧枱枱角,感覺唔舒服不過weekend食餐飯 唔應該咁小事 都影響心情。快啲開餐 睇吓個menu先先來個田園沙律,沙律菜新鮮,伴上芝士碎麵包粒,及白蘑菇再來黑松露意大利飯,雖則飯似是珍珠米,非正宗意大利飯,但勝在汁 味道唔錯,我滿意另一個主菜是慢煮有機雞胸肉伴金針菜,面有層薄脆雞皮,唔油膩,其實係好健康。但我個人認為雞煮得過耐,"鞋"左啲,而且淡。結果,我需求要樽鹽保吓啲"鈉".今餐唔算食左好多野,份量較輕盈,餐廳氣氛,service, 味道整體,我算滿意,只是坐得唔舒服。

先來個田園沙律,沙律菜新鮮,伴上芝士碎麵包粒,及白蘑菇

田園沙律

黑松露芝士意大利飯