2023-01-26 1637 瀏覽
首先呢間真係極隱世,個入口喺個奇怪後巷入面😂 真心難揾嘅。呢度無得訂位同埋要人齊先可以入坐,諗住星期四少人啲,不過我哋七點半到都等咗差唔多九個字🥲 睇住人哋飲得勁開心地等相當煎熬 (未到8 點已經見到有啲客大聲地 I love you all! We are family 😂😂😂 so typical )食物方面好唔錯,海鮮煎餅又香脆又唔油又有嚼頭~海鮮配料有蝦、魷魚、青口、蔥,口感豐富份量都唔少,煎餅好食到我哋第二round 追加咗泡菜煎餅。口感依然出色,但個人認為泡菜有啲少咸同少啲咬口,所以都係海鮮正啲❤️慢煮五花腩肥瘦分明,肉汁豐富,夾埋啲菜食無油膩感~出色香辣章魚仔加豬肉片 (jju:ggu:mi),呢個係比較辣既單品~章魚仔彈牙,夠晒惹味,口感豐富... 然後個麵係越煮越辣(然後就飲咗勁多真露嚟解辣)!好有喺韓國既感覺最後,酒水當然係要足。試左佢哋既 Black Rice Makgeolli,紫色既米酒飲落超級濃稠唔似酒反而似米槳糖水多啲,飲落甜甜哋唔多覺醉(呃女仔一流)仲有梗係要飲soju啦,我哋就要左復古version 既真露 (jinro is back), 透明既天藍色

慢煮五花腩肥瘦分明,肉汁豐富,夾埋啲菜食無油膩感~出色
仲有梗係要飲soju啦,我哋就要左復古version 既真露 (jinro is back), 透明既天藍色樽感覺好清爽。味道唔會涸喉反而有淡淡甜味,順滑易入口。但唔飲慣既都可以追加濃縮果汁嚟溝,完全係飲果汁一樣唔覺唔覺好容易會醉,酒量唔好既要酌量享用~
2023-01-05