2009-08-02 51 瀏覽
話說少奶同友人尋日去完半月灣之後全部變成餓狼,想話搵啲任食嘅嘢做晚餐,於是揀咗呢間應該係同區最平嘅自助火鍋諗住平平地擦返餐。揀百好嘅令一個原因係因為每一次去都唔駛等位,對於餓狼嚟講呢一點非常重要,因為已經餓到癲,如果去啲多人嘅地方(例如上篇講嘅Saizeriya...)應該餓死都未有得食。但勢估唔到竟然連呢間嘢都要等位,八條餓狼唯有認命。等咗廿分鐘左右啦,終於入得。老實講今次係我嚟呢頭咁多次第一次見到呢度坐滿,暑假加星期五晚嘅威力真係大。一坐低就梗係即刻拎嘢飲,餓狼們即時拎到成台都係飲品,再極速填order紙,點知結果係等咗成十幾分鐘個湯都未到,之後有個類似部長嘅埋嚟問少奶落咗湯底未,話可能漏單,激死。最刺激係呢個時候竟然聽到隔離台有個男人投訴話成個鐘都未有嘢食,少奶即時心諗:呢鑊領嘢!尤幸嘅係,湯底嚟咗冇耐啲嘢食都跟住到。之前睇過食評話呢度啲嘢食堆埋一堆感覺好差,少奶反而覺得咁樣重好,慳返好多位嘛。食物亦都唔算太差,最起碼少奶同友人都覺得個豬潤比想像中好好多(用豬潤做標準係因為太多地方啲豬潤都好難食...)。總括嚟講啲食物都還可以啦,88蚊真係算抵。學友人話齋,自助火鍋啲嘢食度度都差

尤幸嘅係,湯底嚟咗冇耐啲嘢食都跟住到。之前睇過食評話呢度啲嘢食堆埋一堆感覺好差,少奶反而覺得咁樣重好,慳返好多位嘛。食物亦都唔算太差,最起碼少奶同友人都覺得個豬潤比想像中好好多(用豬潤做標準係因為太多地方啲豬潤都好難食...)。總括嚟講啲食物都還可以啦,88蚊真係算抵。學友人話齋,自助火鍋啲嘢食度度都差唔多,最緊要係同邊個食。

不過少奶想講嘅係琴晚漏單情況超嚴重,本來佢話冇入到個湯底,我哋重以為連第一round嘅order都會冇哂,點知佢最後又照嚟,但有好多都唔見咗囉。於是由於驚啲嘢唔嚟嘅關係我哋有好多都重覆入咗好多次,最後就係某幾款食物嚟咗勁多,另外有幾款就成晚都冇得食。同友人比算細食嘅少奶食到一半已經投降,飽哂重望住成盤肉心情即刻大跌,最後重因為去完沙灘太攰而瞓著咗=w=

漏單情況都重可以用太多人服務唔切嚟解釋,少奶都明星期五晚好多地方都係咁,之但係呢間嘢有時啲服務都真係幾衰。試過有幾次夜少少,全場剩返幾台客啦,佢哋真係會熄哂燈熄哂冷氣剩返你頭頂嗰盞好似spotlight咁,熱到你走為止,同時重要聽住入面成堆staff打麻雀等收工冇人得閒serve你,可幸尋晚少奶算好早去所以冇遇到咁嘅情況,不過見佢突然多咁多客,希望係因為服務有改善啦。

2009-08-02 為食龍少奶
平時水靜鵝飛嘅百好竟然要等位...
一坐低就狂拎嘢飲
餓狼的戰利品
餓狼的戰場
2009-08-01
平時水靜鵝飛嘅百好竟然要等位...
餓狼的戰場
  • 黃沙豬潤