2018-01-29 3610 瀏覽
大概係兩年前左右,其實我已經嚟過呢間餐廳食嘢,當時對呢間餐廳已經有相當唔錯嘅印象,所以今次到來會對餐廳有一定期望。餐廳環境都算係好闊落,整潔同埋光猛,令人坐得好舒服。而且裝修的而且確係充滿左韓國餐廳嘅風味我哋兩個人點左一個 : 海軍八爪魚扇貝鍋$199,一份大葱蜜糖炸雞$42,一份美國頂級牛小排$148。海軍八爪魚鮮貝鍋份量相當唔惹少,最特別嘅係店員會將大大隻生動嘅八爪魚直接喺我哋面前剪落個鍋度,未食已經加晒分無論係心靈上視覺上,已經會覺得呢個鍋係好新鮮。煮熟晒所有食材之後我自己就會覺得蠔,蜆,扇貝,同埋烏冬味美。大葱蜜糖炸雞我自己就本身好鍾意食蔥蒜呢一類重口味嘅配料,所以係餐牌見到呢個大葱蜜糖炸雞嘅時候已經心心眼😍炸雞的確係做到好鬆化,而且入口唔會覺得好油膩,炸得幾乾爽,雞肉又夠滑。只係略嫌大葱嘅份量唔夠多,滿足唔到我呢個鍾意食葱嘅人。美國頂級小牛排呢份小牛牌嘅質素超出我嘅期望,的而且確係鮮美,而且每一片都好薄透,加上有四種醬料比我地點,變相可以食多幾種唔同口味嘅靚牛肉我哋兩個人埋單大概係$400左右,對於我哋呢啲尚算係年輕嘅人嚟講係可以負擔得起,同時我都好欣賞餐廳佢係有優惠價提供比

海軍八爪魚鮮貝鍋

美國頂級小牛排

我哋兩個人埋單大概係$400左右,對於我哋呢啲尚算係年輕嘅人嚟講係可以負擔得起,同時我都好欣賞餐廳佢係有優惠價提供比學生嘅。

喺呢一刻我諗到,唔知道餐廳有無提供d長者優惠呢?(始終呢度係公共屋村,可能大部份人嘅收入都唔係咁理想)如果有呢類長者優惠咁就更加好啦!可以將呢啲咁好味嘅食物分晒比分享比呢條村唔同嘅人士享用