2024-05-08 567 瀏覽
🔸動物穴🔸🔆有冇人都好似我咁,一直都好想好想養貓,但因為屋企環境唔係太適合,一直都未有機會養。今次有機會係動物穴睇下同摸下啲咁可愛嘅貓貓真係好開心呀。仲有小小野可以食,所以好想同大家分享下~🔆今次依間貓cafe係觀塘,距離地鐵站5分鐘路程,不過門口就有啲隱閉,大家可以參考佢社交平台嘅教學搵到佢門口。入去之前都要著佢地嘅襪同消毒雙手。入到去見到地方有2層,非常非常之寬躺,就算眼見到有好多貓,都唔會覺得逼,除左咁多貓貓之外,仲有2隻🦁先生最中意的雪紹。咁始終都比較多動物,難免會有小小味,但我覺得可以接受的。🔆我地係平日6點幾去,佢就有個用餐優惠,138/1.5hr包埋食物。唔同時間去都會有唔同優惠,大家可以係佢地社交平台睇到更多詳情!🔆前菜佢地前菜唔一定次次都一樣,我地今次係芝士年糕。年糕都烘到暖暖,好chewy,芝士就冇拉絲,但鹹鹹地幾好食。🔆公司三文治公司三文治相對就乾啲,主要配料係午餐肉同蛋。但勝在大大份。🔆菠蘿豬扒焗飯焗飯熱辣辣,豬扒軟熟又有咬口,啖啖肉,亦唔會勁酸個隻茄醬。我地一致覺得佢幾好食。🦁先生話佢好食過大X樂焗豬扒飯😂😂信不知由你啦就。🔆甜品就簡單雪糕同小蛋糕,味道就普通
🔸動物穴🔸

🔆前菜

🔆公司三文治
公司三文治相對就乾啲,主要配料係午餐肉同蛋。但勝在大大份。

🔆菠蘿豬扒焗飯

🔆甜品就簡單雪糕同小蛋糕,味道就普通啦~

🔆不過大家去得依啲cafe都係志在啲貓貓架啦,所以食物質素就冇好期待,係咁嘅情況之下,佢地都算做得好好,仲有咁多貓貓陪你一齊食,真係好開心。食食下,佢地仲會係你腳邊行黎行去/跳上你到,真係好幸福,好悠閒。

🔆場內仲可以比小朋友整下小手工,不過我地掛住同啲貓玩就冇特別整到啦。想比貓貓寵幸都可以買啲乾糧同濕糧,只需10蚊,你就可以統領貓界(講笑😂

🔆Overall🐭🦁都玩得好滿足,亦有種真係自己養緊貓的feel,真係好開心! 我地覺得依個地方岩哂大人細路,同未能夠養貓的貓奴們!

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩
🦁先生:🤩🤩🤩🤩
📌地址:觀塘觀塘道436-484號觀塘工業中心第一期地庫F室

🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure觀塘
#Pleasurer

#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkongfood #kwuntong #cats #ferret #chill #hea #觀塘 #貓貓cafe #觀塘推介 #觀塘好去處 #合家歡 #小朋友好去處 #拍拖好去處 #朋友聚餐 #好食 #美食推介 #吹水 #動物穴 @honeymoon_pet