2020-05-09
真係好耐冇出過去打邊爐啦!呢場疫症真係搞到無出過街😭😭上個星期終於少左個案,決定同男朋友出街打邊爐,兩個人應該都相對安全🙈聽聞海底撈係尖沙嘴都有分店,今次就覺得收工近近地過黎食☺️提早book左位,去到都係10分鐘就入得☺️兩個人坐卡位好舒服,一坐低侍應就幫我哋上咗啲小食,呢個小食係任食免費嘅,有豆皮絲同海帶絲,少少辣,作為前菜都幾適合🥰我refill左好多輪檸檬茶可以無限refill嘅感覺真係好正😍調料$18位,我哋都加埋飲料任飲$15位。飲料選擇有檸檬茶柚子茶同無糖豆漿,都算多選擇🤗我個人來講就鍾意飲檸檬茶,仲有常溫選擇,非常周到🤗呢度仲有好貼心地教你每樣配料需要滾幾耐,方便我地睇住6。海底撈提供嘅火鍋配料醬油特別多,可以我個人就非常鍾意大蒜🤣幾乎大部份配料都可以叫半份,真係非常方便兩個人或者三個人去打邊爐。美國牛小排(半份)$119 -呢款肥牛真係非常高質素,又滑又多牛味,我哋叫咗半分就已經有咁多,性價比非常高。呢款魚肉三文治(半份)$21-係海底撈嘅特別配料,我哋叫咗半份都有好多,食落口好甜好彈牙。本人非常鍾意食蓮藕,加落去麻辣火鍋湯底度,真係非常match,6耐d會更加入味!呢款
檸檬茶可以無限refill嘅感覺真係好正😍
呢度仲有好貼心地教你每樣配料需要滾幾耐,方便我地睇住6。
海底撈提供嘅火鍋配料醬油特別多,可以我個人就非常鍾意大蒜🤣
呢款又係海底撈嘅特別配料,叫雙色花枝腸($33),同普通嘅芝士腸/香腸唔一樣,咬落去好彈牙,黑色係墨魚味,好似真係食緊墨魚咁
打邊爐又點少得青筍,放係麻辣湯底6耐d真係好辣好入味,超級推介!
另外我地再叫左一碟價錢平d嘅精品肥牛($69)雖然價錢平d,但性價比一d都唔輸貴果款!呢款雖然無咁滑,但牛味依然好足,加上呢款偏肥,鍾意肥肉嘅一定要點!
唔記得介紹就係我地叫左麻辣湯底+大骨湯底,原來叫四宮格係抵好多,另外嘅係清湯可以6菜食,好抵!誠意推介麻辣湯底呀!真係好香😍