母親節剛過去,延續Holiday Mood,繼續放媽媽假!一於出街食飯,等媽媽煮少日飯抖返下! 近近地去青衣城尋食,我地選擇左裝修充滿住海洋色彩嘅CAFE-THE STORY!之前剛開業,跟Cherry契媽來過吃TEA,野食都幾多選擇,晚餐就第一次試啦!原來近期換左MENU,新推出了鐵板系列,我地當然試下新野啦!叫左兩個鐵板餐,包湯,餐前麵包同埋飲品。 麵包熱辣辣,好軟熟!忌廉湯就普普通通。 跟餐叫嘅凍咖啡,自已落糖水同奶,自已口味自已調較。 我就叫左呢杯 "清丘",其實即係日式嘅綠茶紅豆鮮奶,紅豆略厭少左D,但綠茶鮮奶味道唔算甜,整體上OK。 主角出場啦!我呢個叫做 "鐵板美國黑毛豬",好味道呀!佢煎到個外皮有D脆,裡面D肉一D都唔鞋口,就算凍左肉質仍舊保持到水準,食落仲好有豬味!配菜有我喜愛的翠玉瓜,咬落好多汁,Balance返D油膩感。 另外Order了這個,叫做 "鐵板紐西蘭牛肉眼扒",比較之下,呢個就失色左D啦!感覺佢唔係好入味,好彩配左黑椒汁姐!扒SIZE都可以接受! 最後不得不提下呢個甜品 - "鐵板布朗尼配雲尼拿雪糕",超得呀!布朗尼確實有D甜,不喜愛嗜甜嘅朋
母親節剛過去,延續Holiday Mood,繼續放媽媽假!
一於出街食飯,等媽媽煮少日飯抖返下!

原來近期換左MENU,新推出了鐵板系列,
我地當然試下新野啦!
叫左兩個鐵板餐,包湯,餐前麵包同埋飲品。

麵包熱辣辣,好軟熟!忌廉湯就普普通通。

跟餐叫嘅凍咖啡,自已落糖水同奶,自已口味自已調較。

我就叫左呢杯 "清丘",其實即係日式嘅綠茶紅豆鮮奶,
紅豆略厭少左D,但綠茶鮮奶味道唔算甜,整體上OK。

主角出場啦!我呢個叫做 "鐵板美國黑毛豬",好味道呀!
佢煎到個外皮有D脆,裡面D肉一D都唔鞋口,
就算凍左肉質仍舊保持到水準,食落仲好有豬味!

另外Order了這個,叫做 "鐵板紐西蘭牛肉眼扒"
比較之下,呢個就失色左D啦!
感覺佢唔係好入味,好彩配左黑椒汁姐!
扒SIZE都可以接受!

布朗尼確實有D甜,不喜愛嗜甜嘅朋友仔未必覺得好食,
但我地就非常好啦!
驚喜係鐵板入面有隻香蕉開邊,蕉面灑上砂糖火灸過呀!
好好味嘅法式焦糖香蕉呀!食完好開心好滿足!
2018-05-16
  • 鐵板美國黑毛豬