2019-01-22 707 瀏覽
呢間烤魚店其實經過過好多次,一路想搵機會試下,今晚天氣又再度轉涼,我想是機會吧!呢度除左有重慶鍋外,仲有川式串燒,即叫即燒,價錢相當親民今晚主打重慶鍋,係鷄/魚鍋嘅選擇,結果係...........烤桂花魚鍋 ($368),湯底選擇有數款,我地點左香辣湯底 (小辣級)一魚兩食另加$22,點為之兩食呢? 即係半條烤,半條起肉成魚片用黎打邊爐湯底配菜都幾豐富,有青瓜、大荳芽、豆卜、洋蔥、芫茜、芹菜及白蘿蔔; 香辣醬落於已香烤嘅桂花魚上,原爐上當煮滾時香味四飄!  原條桂花魚絶對唔細條,魚皮香烤後口感脆口,桂花魚賣點就算烚耐D,魚肉都仍然保持嫩滑,又無細骨,真係外脆內滑!連頭都唔可以錯過,用黎送啤酒就正呀!食晒半條烤魚後加湯就可開始邊爐時間,火鍋配料都多選擇由於人少關係,只點多娃娃菜 ($32)及蜂巢豆腐 ($38)由於香辣湯底味道正,呢客蜂巢豆腐用黎索湯就岩數,索滿湯入口軟綿綿,但小心被熱湯辣口!而半條桂花魚片切得厚薄適中,烚完食到多一份魚肉鮮甜味,肉質都係嫩滑!叫碗白飯黎伴食,滋味到無朋友!侍應服務態度唔錯,主動加茶及換碟加湯,回頭率絶對唔低!

呢度除左有重慶鍋外,仲有川式串燒,即叫即燒,價錢相當親民

烤桂花魚鍋

連頭都唔可以錯過,用黎送啤酒就正呀!

食晒半條烤魚後加湯就可開始邊爐時間,火鍋配料都多選擇

蜂巢豆腐

叫碗白飯黎伴食,滋味到無朋友!

侍應服務態度唔錯,主動加茶及換碟加湯,回頭率絶對唔低!
烤桂花魚鍋
蜂巢豆腐