2019-08-24 7261 瀏覽
同朋友難得一齊放假而咁岩大家都想打邊爐,佢就介紹左我黎依間日式火鍋🍲依間日式火鍋特別之處係可以一人一鍋食90分鐘,咁就可以隨便落自己鍾意食既野吾洗驚同朋友口味吾同,而且佢有吾同價錢既牛肉選擇,咁大家就可以根據自己既budget黎揀吾同既套餐😝今次我同朋友揀左澳洲產長期穀飼牛放題套餐,湯底有千夜鍋,甘露鍋,藥膳麻辣鍋,美肌鍋,意式番茄芝士鍋等等,因為見佢新出左冬陰公鍋,而我同朋友又鍾意食辣,所以即刻叫黎試😋冬陰公湯底好濃郁,食落去有淡淡既香料味,而酸辣味道岩岩好好開胃,而且仲配有泰式子彈椒,青檸同泰式蔬菜盤,咁就可以根據自己既喜好去調校湯底嘅辣度同香料😝牛肉係即叫即刨,切得好薄而且脂肪分佈平均,食落去肉質嫩滑牛味好重,refrill左幾次都係咁有質素而且速度好快☺除咗牛肉仲有豚肉,豚肉都好薄身,同冬陰公湯底好夾,而且因為湯底好入味所以基本上唔使點豉油已經覺得好好食🥰冬陰公湯底入面仲有蝦同魷魚,令到湯底更加充滿鮮味💓火鍋配料都非常豐富,特別既係佢連羽衣甘藍同秋葵都有😍平時打邊爐好少見到有!!飲品方面除咗有象啤仲有自家製嘅香茅蜜糖茶☺而且醬料除左胡麻醬仲有泰式辣醬好正啊!!甜品

甜品有haagen dazs雪糕任食,味道有焦糖脆脆,綠茶,Cookies N cream同雲呢拿揀,食多幾球都夠回本😛
  • 澳洲產長期穀飼牛