黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
<<Daily 豬仔為食記🐖😋>>同友人行行下街,見到門口好靚,港女最愛日本嘢🤣🥰見好多都推薦🔥🔥就一於入嚟試試好唔好食!行入嚟已經聞到燒烤味,唔洗等耐就有得入座,周圍都係和風裝修,好似去咗日本。店內全部都係客,疫情嘅原因,好耐無去日本,嚟依到真係令我搵返日本食居酒屋嘅時光~食物種類都偏多,燒嘅,刺身嘅,而海鮮當然係主打啦🙌🏼🔥👍天氣熱到出曬汗,一坐底已經叫左野飲,愛琴海同埋赤子草莓,分別係芒果烏龍茶同埋士多啤梨梳打,唔會過甜,夠冰冷😚我最愛👍之後上咗蒜蓉燒帆立貝 侍應會俾我哋影相先再拎去燒清酒味好濃 留於齒頰 有草菇一齊燒 熱辣辣 好香😋😋👍黑門令龍蝦湯煮海鮮 細細一碗 入面有隻大生蠔 🦪有蝦,魷魚等等,朋友食咗覺得好鮮甜 好濃既龍蝦味 成碗ko曬,鐘意食海鮮既人可以一試😍👍黑門令大漁魚子醬脆 蘇打餅配蟹膏好夾,仲有呑拿魚蓉、海膽、魚籽醬、口頭好豐富,十分推介!😎😎🙌🏼🙌🏼👍成日好驚魚生唔新鮮,之前去其他日本餐廳都有幾次慘痛經驗,今次嘅三文魚好新鮮,全部厚切,仲有當造嘅秋刀魚刺身🥳🥳第一次食又覺得ok wor最後上嘅赤鬼海老天反卷,蝦炸得脆口,魚籽好

<<Daily 豬仔為食記🐖😋>>

食物種類都偏多,燒嘅,刺身嘅,而海鮮當然係主打啦🙌🏼🔥

最後上嘅赤鬼海老天反卷,蝦炸得脆口,魚籽好似唔洗錢咁,多到瀉出嚟🔥🔥食到飽晒,又肥幾磅🤣🤣🤣