2022-11-30 3433 瀏覽
以前間中都會返深圳食下野🥩🥘🍲唱下K🎙️眨吓眼已經三年冇返去💃🏻突然心心念酸菜魚嘅味道🐟麻麻辣辣🌶️一於約女食神🧚🏻‍♀️開餐🍽️依間姚姚酸菜魚好似新開冇幾耐🧚🏻‍♀️女食神準時到達已經心心眼要食麻辣鍋🍲望見隔籬枱已經流口水🤤麻辣香鍋🍲裏面有嫩牛肉🥩千葉豆腐🧈萵筍🥒豬頸肉🍖寬薯粉條🍜用火興住個鍋🔥越食越辣🌶️越食越香😋每種食材都非常入味👍🏻我覺得千葉豆腐非常滑🫶🏻牛肉配上麻辣鍋底真係冇得輸😘椒麻皮蛋🥚其實我真係好想問點解皮蛋可以整到變橙色🧡非常吸睛👀皮蛋本身味道唔算太濃烈,但係加上麻辣汁🌶️放入口咬落去爆發出嚟嗰種震撼,絕對流口水💦麻麻辣辣口水雞🐔麻辣汁已經完全滲透雞肉裏面🧚🏻‍♀️女食神非常欣賞雞皮,我就要食雞胸protein🤣所以我哋唔會爭嘢食🥰雞肉超滑彩虹烏龍冰粉🥙依個真的不能不吃😱食完一餐重口味嘅晚餐🫦最尾食依個甜品做結尾簡直係Perfect🙌🏻黑芝麻花生🥜再加上提子乾🍇撈埋烏龍冰粉,一口清涼感覺完全將剛才既刺激平靜落嚟沙棘原汁🍹老闆娘送咗兩杯沙棘原汁🍹俾我哋試吓😋沙棘係一種北方水果🍊香港未曾見過,上網睇過非常有益健康💪🏻甜度類似橙汁,連女食神🧚🏻‍♀️戒左糖都飲咗大半杯,解辣效果一流👍🏻非常足
以前間中都會返深圳食下野🥩🥘🍲唱下K🎙️

彩虹烏龍冰粉

彩虹烏龍冰粉🥙

沙棘原汁

沙棘原汁🍹

非常足料🈵最後食唔晒,要打包返屋企

2022-11-23
麻辣香鍋