最近Granville Food Square 新開左呢間The Chippy!我同朋友見到有post 介紹呢間既fish & chip 🐟覺得好吸引,一放假就拉左佢一齊去食喇!😆入面係food court 既形式,裝修同擺設都充滿英倫風格🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿例如有英女皇襟章,碧咸同美斯既親筆簽名球衣等等!🤩- 招牌炸鱈魚薯條(12oz )✨💰$198超級巨型既炸鱈魚,足足有我兩隻手板咁大塊,視覺上都幾震撼!🤩鱈魚同薯條都係即叫即炸,鱈魚炸到外皮鬆脆,l就肉質鮮嫩,好滑口😋自家製粗薯條炸到金黃色,入口酥脆☺️配埋青豆,咖哩,同牛肉醬汁,任君選擇😋- 雞肉磨菇批 💰$78好中意佢外皮酥皮夠鬆化😋入面係滿滿既白汁雞肉蘑菇餡,白汁好creamy,好match ☺️一人兩啖就清晒喇!😆食熱氣野梗係配氣水先夠過癮喇😆飲品就叫左正宗英式氣水Vimto 同埋Ben shaws Shandy,正呀!🤣食物高質,仲要冇加一,性價比唔錯!👍🏻

- 招牌炸鱈魚薯條(12oz )✨💰$198
自家製粗薯條炸到金黃色,入口酥脆☺️
配埋青豆,咖哩,同牛肉醬汁,任君選擇😋

- 雞肉磨菇批 💰$78
好中意佢外皮酥皮夠鬆化😋
一人兩啖就清晒喇!😆

食熱氣野梗係配氣水先夠過癮喇😆

食物高質,仲要冇加一,性價比唔錯!👍🏻