📸🎥🍿睇完戲影埋聖誕相係時候醫吓個肚💁🏻‍♂️雖然冇得響英國過聖誕☃️但係經朋友介紹之下來到呢一間位於上環嘅英式餐廳 Oldish 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 未入去已經俾佢嘅門口吸引住👀簡單嘅裝修但係充滿着英式嘅懷舊風味就好似入咗另一個細未入去已經俾佢嘅門口吸引住簡單嘅裝修但係充滿着英式嘅懷舊風💂🏻‍♀️~就好似入咗時光隧道一樣再加上80s嘅背景音樂 ( Carpenters / Whitney / Madonna) 呢間餐廳係專食英國菜/All Day Breakfast, 環境細細地但好靚好多影相位🤩有好多經典電影海報🎥同舊物擺設~..🐽揀咗平日嘅下午去唔會太多人~見到隔離枱嘅都嗌咗呢一杯玫瑰🌹 latte~美講味道淨係個外貌已經好靚實在太華麗✨✨✨至於味道係好滑好香natural 嗰隻~必食一定係all day breakfast啦! 我一直覺得香港好多all day breakfast都好呃錢😒但呢間真係好出色! 份量多款式多😍蛋同薯餅都有心思既調味, 牛角包好似新鮮出爐咁熱同鬆化, 仲要讚埋個🐔雞肉腸肉汁出晒嚟, 而估你唔到有兩大塊Smoked Salmon🐟, 好滿足!👍🏻 招牌Tiram
至於味道係好滑好香natural 嗰隻~必食一定係all day breakfast啦! 我一直覺得香港好多all day breakfast都好呃錢😒但呢間真係好出色! 份量多款式多😍蛋同薯餅都有心思既調味, 牛角包好似新鮮出爐咁熱同鬆化, 仲要讚埋個🐔雞肉腸肉汁出晒嚟, 而估你唔到有兩大塊Smoked Salmon🐟, 好滿足!👍🏻 招牌Tiramisu 好啱我口味, 唔會太甜~灑滿一層可可粉應該係(🍫70度以上有少少苦)而好硬身, 入面仲有小小雪糕FEEL (可能真係雪糕),總括來講一定會返嚟再食😋其實以經好味過英國嘅Cafe多多聲😛仲唔使行山長水遠去中伏😅😂🤣🇭🇰香港人多麼幸福呢❄️❄️❄️❄️☃️❤️
Store
ldish
Address :Ground Floor, 53 Tung Street, Sheung Wan, Hong Kong 上環東街53號地舖
Contact :26973313
Opening Time:
Mon - Sat 12:00~22:00
Sun - Holiday 10:00 ~18:00
味道: 😋😋😋😋🇬🇧
價錢: 😋😋😋🇬🇧🇬🇧
環境: 😋😋😋🇬🇧🇬🇧
回頭: 😋😋😋😋🇬🇧
#lifewelltravelled #English #英式#oldishk #Oldish #December #Iran #hkfoodie #food #persian #foodiehk #hkig #hkfood #british #foodporn #hk #photography #香港 #instafood #hkig #Hongkong #Hkguy #Hk #cafe #rose #christmas
Rose  latte
all day breakfast