1K
2021-10-04 4003 瀏覽
食潮州菜即係打冷,通常傳統潮州菜環境一般,但勝在有風味,但鈺膳就唔同,環境一流,三五知己食吓飯傾吓計,是一個非常好嘅地方,價錢又唔係好貴,食物方面連潮州人都讚,上到去你會見到餐廳掛咗各式各項既美食奬,一定唔會差啦,今日四人行,叫咗九道菜,份量唔係太大碟,所以可以試多啲唔同款式🤣🤣▪️🦆滷水鵝片 $158我個人認為偏瘦嘅,但我啲friend又覺得OK,肉方面好軟淋同埋好入味,薦底嘅滷水豆腐先正💛▪️🐠椒鹽九肚魚 $118炸粉好薄,炸得超級香脆,九肚魚完全冇骨,好好味呀💛💛💛▪️🧈普寧炸豆腐 $88一樣都係炸到外脆內軟,點少少椒鹽食,正💛▪️🥬🐂沙嗲牛肉炒菜 $128呢個其實係一個好普通嘅餸菜,但係佢整得好好味,菜心條條爽口冇渣,牛肉好淋,重點係沙嗲醬,好香濃有少少花生碎同埋少少辣,得💛💛▪️🐷梅羔排骨 $128呢個係服務員推介,個汁酸酸甜甜好香梅味,個排骨係半肥瘦😏😏,咬落去啲肉汁爆曬出嚟,一流💛💛💛▪️🐽紅燒咕嚕肉 $128梅羔骨瞬間掃清之後,大家都唔夠喉,但冇理由叫返同一樣嘢,所以又叫個咕嚕肉試吓,咕嚕肉個汁當然香濃好多,咬落去仍然脆身,而且應該係用梅頭肉,所以肉質好爽,一樣咁正💛💛▪️🥔蝦米薯仔

▪️🦆滷水鵝片 $158

▪️🐠椒鹽九肚魚 $118
炸粉好薄,炸得超級香脆,九肚魚完全冇骨,好好味呀💛💛💛

▪️🧈普寧炸豆腐 $88
一樣都係炸到外脆內軟,點少少椒鹽食,正💛

▪️🥬🐂沙嗲牛肉炒菜 $128

▪️🐷梅羔排骨 $128

▪️🐽紅燒咕嚕肉 $128

▪️🥔蝦米薯仔粿 $48
呢個有少少似蘿蔔糕嘅物體,但係硬身少少,外皮係煎到脆既,點埋佢哋自家製嘅辣椒醬一齊食,都唔錯嘅💛

▪️🍜糖醋伊麵 $118
呢個係我最鍾意食嘅,煎得脆脆嘅麵,加埋糖和醋一齊食,真係超正💛💛💛

▪️🍠🧈黃金反沙雙條 $128
呢個甜品都係潮州菜嘅精髓,一般只有芋頭,但呢度就有芋頭同埋南瓜,外層係用糖包圍着炸得好脆,南瓜同埋芋頭都好軟糯,好味💛💛

⚠️溫馨提示晚市緊記訂位
  • 糖醋伊麵