2016-03-21 1622 瀏覽
La creperie 一向都係我favouraite list 裡面因為餐廳捨棄左意粉、飯等等 用crepe來與不同食材配合 成為以充滿布列塔尼半島特色的正宗法式鹹甜薄餅前幾日去CWB 同班朋友決定shopping前黎呢到吃個飽!後來 竟然有驚喜! 原來呢排推出左午市套餐價錢大概由HKD88-HKD138 性價比極高!先來一杯-「Cup Apple Cider - Dry」呢到既Apple Cider絕對係我杯茶因為普遍既apple juice 或者 apple cider 總係過甜反而呢個味道十分開胃 apple cider甜中帶酸 令人想試再試!然後 呢個係呢餐中既最愛 - 「La Marin」裡面包含左香煎帶子、煙肉及雜菌帶子意外既多 而且肉質厚質 啖啖肉雖然肉類較少 但卻惹味非常 Crepe上加入「香濃忌廉白酒汁」 亦令crepe生色不少 令味道更加突出!以下兩個分別係「Les Pierres Noires」上面有煙薰火腿、卡芒貝爾軟芝士、雞蛋及蕃茄第一啖已經食到極濃既卡芒貝爾軟芝士再加上半熟雞蛋依附在所有食材 無論係味道定口感都十分滿意!最後 當然係女生不能缺少既「甜品」剛
因為餐廳捨棄左意粉、飯等等 用crepe來與不同食材配合
成為以充滿布列塔尼半島特色的正宗法式鹹甜薄餅

後來 竟然有驚喜! 原來呢排推出左午市套餐
價錢大概由HKD88-HKD138 性價比極高!

先來一杯-「Cup Apple Cider - Dry
手工製香甜蘋果酒
呢到既Apple Cider絕對係我杯茶

然後 呢個係呢餐中既最愛 - 「La Marin
La Marin
裡面包含左香煎帶子、煙肉及雜菌
帶子意外既多 而且肉質厚質 啖啖肉
雖然肉類較少 但卻惹味非常

以下兩個分別係「Les Pierres Noires
Les Pierres Noires
上面有煙薰火腿、卡芒貝爾軟芝士、雞蛋及蕃茄
第一啖已經食到極濃既卡芒貝爾軟芝士
再加上半熟雞蛋依附在所有食材 無論係味道定口感都十分滿意!

最後 當然係女生不能缺少既「甜品
剛才都有提及過 呢到新出既lunch set十分驚喜
原因係lunch set 加甜品只係+HKD20~30!!
海鹽牛油焦糖甜薄餅
特別推介係「Crepe vanilla ice-cream and salted butter caramel sauce」
Movenpick既vanilla雪糕加上海鹽焦糖真係好正~
雪糕濃郁幼滑 海鹽焦糖唔會偏甜 愈食愈開胃!

海鹽牛油焦糖甜薄餅
2016-03-14
Les Pierres Noires
  • Crepe vanilla ice-cream and salted butter caramel sauce