東歐餐廳

Ivan The Kozak
2020-05-25 1557 瀏覽
【黃店推介 - 中環深黃正宗東歐菜 - 東歐餐廳🇺🇦】🐷🐷💭哈佬!今次又嚟到中環食呢間正宗烏克蘭菜, 經過黃金澤推介, 加上夠正宗同好食, 而家晚市要預約起碼要等一個月以上!! 想約到7-8pm 黃金時間仲已經排到7月中!! 但我地都要繼續推介, 最主要原因除左真係好好食之外, 仲因為山下黃舍優惠太抵食, 我地當日就用左一行印仔換領7折優惠, (🐷🐷代表可以再叫好多好多野食!!!😍)!! 非常好用!!大家快啲一齊儲啦!🐷🐷💬1️⃣ 烏克蘭三文魚湯 $68之前set lunch已經介紹過佢個好出色嘅羅宋湯, 而今次就試下三文魚湯, 一樣都有羅宋湯嘅番茄, 菜等等嘅配料, 羅宋湯嘅豬肉就換成三文魚塊, 多一份魚鮮味,而且三文魚仲好滑唔會煲到鞋晒口! 🐷🐷💬2️⃣ 烏克蘭香煎薯餅 $62 揀左呢款好多人都推介嘅小食, 煎得好香口之餘, 佢嘅薯塊仲做得好有心機, 好明顯唔係用機造而係用人手, 食落特別有口感, 可以點埋佢個乳酪醬, 更地道傳統!!🐷🐷💬3️⃣ 招牌芝士焗牛脷盅 $78呢個較少人推介, 但個人覺得係全店最好食, 沒有之一!! 佢個牛脷之前lunch 都有介紹過, 令我
【黃店推介 - 中環深黃正宗東歐菜 - 東歐餐廳🇺🇦】

🐷🐷💬1️⃣ 烏克蘭三文魚湯 $68

🐷🐷💬2️⃣ 烏克蘭香煎薯餅 $62

🐷🐷💬3️⃣ 招牌芝士焗牛脷盅 $78
呢個較少人推介, 但個人覺得係全店最好食, 沒有之一!! 佢個牛脷之前lunch 都有介紹過, 令我諗起家燕媽媽食神對白:「我未食過咁好食嘅牛脷呀!!! 」🤪🥳 煮得好淋好滑牛味好重但又唔騷!! 而且上菜時似酥皮湯咁, 有專人幫我地剪開, 用黎點芝士同牛脷一齊食! 芝士汁同牛脷非常夾, 而且好夠飽!!

🐷🐷💬4️⃣ 地道香燒豬肋骨 $198
最後呢個幾乎每台都叫, 都唔需要多介紹🤣重點就係上碟時會淋酒點火比你拍片影相, 好似食火焰雪山咁, 好睇又好食!! 豬肋骨比想像中鬆軟, 雖然個人覺得酒味好似重手左少少, 不過肉質鮮嫩所以都好好食! Openrice book位或者like 左山下黃舍+東歐餐廳都會送vokka 一杯, 唔係好飲得嘅豬仔🐷就叫左杯橙汁撈埋杯vokka 好似飲cocktail 咁, 正呀🥂🤪

🐷🐷💭🟡呢間好多人食, 所以我地有時間會支持其他小店, 用支持小店而儲番嚟嘅印仔去拎優惠食著名黃店, 開開心心食番餐好野都唔錯呀😍😍!!