2012-11-02 526 瀏覽
天氣涼涼地, 又禁啱路過lee間火煱店, 就入去試試.叫左一鍋細豬骨煲 (侍應話係招牌湯底, 賣hk$98), 都有8件豬骨 , 但不是豬筒骨, 而係平日用黎煲湯既豬骨同埋豬腳, 而且肉少筋多又冇乜味. 都算啦! 點知試埋個湯底 , 哇!! -味精到不得了! 好似濃湯寶一樣, 真離譜.另外, 叫了一碟牛坑腩(HK$58), 有4-5塊厚切肥牛腩, 並唔係坑腩. 都算啦! 見佢外表雪到結冰, 又瘀瘀地, 好怪. 我問侍應要淥幾內, 佢話已經熟ge啦! 煮熱就食得! 我心冧, 唔係化! 打邊爐既肉食竟然係已經預先煮熟然後急涷到好似雪藏豬扒一樣, 食落去當然只有雪味冇肉味啦! 其他食物唔想再講啦! 總之一句講嘥 "物非所值"
天氣涼涼地, 又禁啱路過lee間火煱店, 就入去試試.

其他食物唔想再講啦! 總之一句講嘥
"物非所值"