2021-08-26 637 瀏覽
喺黃大仙呢一度雖然唔係成日去不過呢一度曾經都係兒時嘅回憶,想當年都會嘅喺黃大仙食雲吞麵或者牛腩牛筋面呢一類平靚正嘅食物。 事過境遷啦而家雖然仍然可以隨處見到面檔嘅足跡不過要食到好似以前嗰種味道的確唔易搵㗎☹️☹️不過只要相信咁就應該不負期望嘅👍🏼👍🏼見到其中有一間豪苑麵家相信食麵絕對係呢一度嘅招牌菜,既然係咁當然要搏一搏試一試🤣🤣🤣豬手撈麵— 自從食過炸豬手同埋滷水豬手後真係對呢一樣食物徹底改觀,以前仲覺得非常之肥好似五花腩☹️☹️☹️,食落去原來真係第二個世界😜咁樣比想像中大份,麵條係鹼水麵,豬手有三件,每一件都大大件,而且亦都比較厚肉,好滿意呢個豬手,入晒味,而且唔會過腍,有口感🐽🐽🐽🐽飲品係凍好立克,因為好耐冇飲過,所以今日就試吓啦味道唔會過於淡,係我鍾意嘅濃度,當然鍾意龍啲嘅話梗係可以再要求濃啲呢度嘅炸一字雞翼好出名,見到好多食客都有嗌,無論係下午茶餐定係散嗌,都好多人食😮😮😮😮依個係原味嘅雞翼,一字雞翼其實就係單骨雞翼,食嘅時候好方便,呢個雞翼外脆內軟,而且炸得啱啱好金黃色,肉質都鮮嫩多汁🐔🐔🐔🐔🐔豬扒包係朋友想食,豬扒包嘅包有烘過,比較香口,豬扒亦都唔會過於肥膩,朋友都幾滿意依個豬扒

飲品係凍好立克,因為好耐冇飲過,所以今日就試吓啦

豬扒包係朋友想食,豬扒包嘅包有烘過,比較香口,豬扒亦都唔會過於肥膩,朋友都幾滿意依個豬扒包,最緊要都係酥脆嘅外層裏面夾住啖啖肉又飽滿嘅豬扒,再夾埋啲洋蔥梗係無敵嘅組合啦🐷🐷🐷🐷🐷

朋友飲嘅係熱阿華田,甜度濃度都可以,熱飲嘅時候更加特別似朱古力嘅味道,當然同好立克一樣都係自細陪大家長大嘅飲品,仔細品嚐嘅話真係好似茶一樣可以分得出高低🥸🥸

值得一讚嘅係依度嘅服務態度幾好,而且上菜速度都好快,雖然係下午茶嘅繁忙時間,快落單之後五到十分鐘都會上到菜‼️‼️‼️
下午茶
  • 豬手麵