2021-08-09 74 瀏覽
上次諗住試 好可惜無開門今次行過 見到有開 嗱嗱臨入左去睇下有無位可能時間關係 唔洗等位 實在太好👍🏼入到去 第一樣留意到既係重重既油煙味d冷氣開到白煙吹哂岀黎都搞唔掂陣味不過無關係 至謹要睇下好唔好食佢有提供下午茶餐牌 但第一次食當然要試下佢既石燒所以冇揀到佢下午茶餐叫左個特選牛肉定食 第一次食所以揀咗佢最普通嘅牛肉先但手多多係電話QR code 落單時加配左味增湯同前菜😹本身都無發現 但staff見到都會好心再問多次係咪真係要兩set👍🏼 細心加分第一樣上枱既 係粉紅比堅尼(白桃西柚)電話度係冇得揀小冰少甜嗰啲嘅但係佢原味都絕對唔會好甜 冰量亦都啱啱好仲要好多西柚添 下次一定會繼續叫依杯👍🏼先講佢個前菜 前菜係酸瓜 未必個個鍾意食但係我覺得佢唔會太酸 又幾開胃麵豉湯方面嘅配料都唔少 亦都好夠熱就算我開咗蓋好耐 一路燒一路食其他嘢佢都唔會完全凍哂飯方面就加咗$10要一隻流心蛋 同另外$10由白飯轉咗做味素飯 基本上 我係好少用流心蛋嚟撈飯 因為會有浸腥味 但今次見枱面介紹 所以就試一試 流心蛋完全冇腥味 但係蛋味十足 加埋味素 基本上成碗飯係可以齋食😋牛肉既分量都絕對唔少 亦都唔使話
上次諗住試 好可惜無開門
所以冇揀到佢下午茶餐

叫左個特選牛肉定食
第一次食所以揀咗佢最普通嘅牛肉先
但手多多係電話QR code 落單時加配左味增湯同前菜😹

粉紅比堅尼(白桃西柚)

第一樣上枱既 係粉紅比堅尼(白桃西柚)
電話度係冇得揀小冰少甜嗰啲嘅

我自己餐既價錢連埋加一 都係142.9
咁嘅份量 咁嘅質素
我覺得算十分抵

2021-07-31
$142.9 (下午茶)
粉紅比堅尼(白桃西柚)
特選牛肉定食
流心蛋味素飯