2018-03-04 3823 瀏覽
知道近排天后開咗好多食fusion 餐廳,而且仲要好好味。今次揀咗一間叫rojo ,地點亦都好方便喺地鐵站行出去5分鐘就到。咁晒我呢啲懶人。呢間餐廳食好多都係有西班牙特色, 而且餐廳亦都好多自製嘅cocktail,飲品,happy hour 當然冇問題啦。 又有得食又有得飲,啱晒朋友聚一聚。我哋叫咗唔同嘅西班牙特色食物丶 小食方面西班牙小食拼盤,呢個西班牙拼盤,有肉丸,沙甸魚,涷湯,吞拿魚法包,橄欖。呢度樣樣都好味,一路飲杯cocktail , 一路食小食最啱晒。我最喜愛凍湯同沙甸魚,因為唔係度度都可以食得到,非常滿足Jamon Serrano and melon, 呢度嘅火腿可能係因為餐廳選材都幾新鮮,鹹味適中,佢想甜甜又多汁嘅melon ,正西班牙菜當然唔少得食乳豬啦,呢度個乳豬價錢非常合理,份量都不少,脆卜卜既乳豬皮,配上嘅肉質鮮嫩,一啖一啖食落去,講真真係停唔到口。飲品當然要飲餐廳自家調製嘅咖啡cocktail, 雖然有expresso, 但係飲落去唔會好苦,而且帶少少杏汁嘅味道丶甘甘地,甜甜地。正呀👍🏻

我哋叫咗唔同嘅西班牙特色食物丶 小食方面