2018-07-09
1950 瀏覽
釣魚翁嘅晚飯食過幾次都好好食,今朝同 Auntie們去試下佢個早茶。八點半去到,可能早,唔係好多人,啲位任揀 (我哋走嗰陣時就全場爆滿了)。點心上得好快 :芥末鹹水角 --- 鹹水角食得多,中間落咗芥末嘅第一次見,感覺又幾好喎,下次可以encore銀蘿脆皮腸粉 --- 以為係炸兩,但原來佢中間塞咗好多白蘿蔔絲,蒸氣出嚟既時候個油炸鬼仲係脆卜卜嘅,好好味蒸素粉果 --- 個皮薄得嚟煙煙靭靭,裡邊包嘅餡料好爽脆,吾錯雞球大包 --- 呢個充滿童年回憶嘅點心吾係四圍有,佢整得 ... 冇回憶中嗰個好味 ...奶黃流沙包 --- 都唔識流沙嘅要讚下佢壺茶先,壺鐵觀音,茶香,入口幾醇幾滑,唔會有一陣酸苦味。早茶啲嘢食唔貴喎,三個人叫五個點心,總共146蚊埋單,比起晚市抵食好多。
點心上得好快 :
芥末鹹水角