2025-05-08 156 瀏覽
約了好姊妹食飯傾下計,去咗呢間串燒店,6pm一開我哋坐低冇耐之後好快已經坐滿晒人。串燒價錢由$10-$48,$10-$20區的每款要2串起,有多款肉類、海鮮、蔬菜、主食等好多選擇,仲有唔少店家推介都好值得試。串燒即叫即燒,上菜速度快,食物上枱仲熱辣辣,我哋叫咗好多款食物,全部都好好味,調味唔會太重手恰到好處,有幾款特別鍾意值得推介。✨必點推介:✨🔶麻糬豚肉卷燒到香脆的豚肉卷包住煙靭麻糬,個燒汁好正。🔶豚肉茘枝卷豚肉片裡面包住荔枝肉,食落好清新,出奇地夾。🔸免治雞肉棒生蛋汁令雞肉更嫩滑,軟骨咬落爽脆更有口感。🔶泰式燒墨魚鬚墨魚好爽口彈牙,個泰式辣醬好惹味。🔶九肚魚(椒鹽/紫菜/泰式辣醬)外層酥脆,裡面好軟綿,個醬汁幾夾。🔶焦糖菠蘿鵝肝多士鵝肝入口即化,多士香脆,焦糖菠蘿甜甜地中和了油膩感👍🏻🔶蒜蓉菜脯燒茄子🍆食串燒每次都一定點燒茄子,燒得好香好惹味。🔶港式蜜糖多士夾雪糕呢個好邪惡但又真係好好食,燒到好脆的蜜糖多士夾住舊雪糕,冰火交融,食完呢個甜品令成餐好滿足。

✨必點推介:✨

🔶麻糬豚肉卷
燒到香脆的豚肉卷包住煙靭麻糬,個燒汁好正。

🔶豚肉茘枝卷
豚肉片裡面包住荔枝肉,食落好清新,出奇地夾。
豚肉茘枝卷

🔸免治雞肉棒
生蛋汁令雞肉更嫩滑,軟骨咬落爽脆更有口感。

🔶泰式燒墨魚鬚
墨魚好爽口彈牙,個泰式辣醬好惹味。

🔶九肚魚(椒鹽/紫菜/泰式辣醬)
外層酥脆,裡面好軟綿,個醬汁幾夾。

🔶焦糖菠蘿鵝肝多士
鵝肝入口即化,多士香脆,焦糖菠蘿甜甜地中和了油膩感👍🏻

🔶蒜蓉菜脯燒茄子🍆
食串燒每次都一定點燒茄子,燒得好香好惹味。

🔶港式蜜糖多士夾雪糕
港式蜜糖多士夾雪糕