2023-09-10
超多款口味奶蓋|📍Mother Pearl有日路過見到飲品店見到奶茶有得自選配搭:3款茶底、3款珍珠、有8款奶蓋、6種配料俾客人選擇😍另外仲有賣麻糬曲奇,個人覺得幾得意就決定買杯試試🙈茶底:❶祁門玫瑰花奶茶❷沁香茉莉奶茶❸炭燒烏龍奶茶珍珠:❶抗氧抹茶珠❷排毒炭黑珠❸抗炎黃金珠奶蓋:❶朱古力❷梛子❸咖啡❹海鹽雲呢拿❺京都焙茶❻宇治抹茶❼法國玫瑰❽D24榴槤配料:❶高蛋白・奇亞籽❷清熱・仙草❸零糖•羅漢果茶啫喱❹高纖・椰果❺養顔・桃膠❻潤膚・雪燕♡自選奶茶16oz+奶蓋♡|💰$26+$8我今次揀咗祁門玫瑰花奶茶+抹茶珍珠+法國玫瑰奶蓋($28)正常冰正常糖,玫瑰奶蓋嘅花香味好重,雖然口感唔算順滑飲落仲有未少少顆粒感😳不過奶蓋本身包含咗玫瑰花瓣🤔所以點都唔會好似坊間奶蓋咁順滑🙈抹茶珍珠偏細粒口感煙韌💓不過抹茶味唔算重🙈玫瑰花奶茶方面全糖都唔會太甜💛初頭玫瑰味唔太突出🙈不過溝埋奶蓋就好夠味💓♡70% Dark Chocolate Mochi cookie♡|💰+$24餐牌講明麻糬曲奇由前香港瑰麗酒店地區餅房行政總廚 Holger Deh 全理🙈見嗌咗自選跟餐奶茶+$24就可以買一塊就決定試試❤️
茶底:❶祁門玫瑰花奶茶❷沁香茉莉奶茶❸炭燒烏龍奶茶
珍珠:❶抗氧抹茶珠❷排毒炭黑珠❸抗炎黃金珠
♡自選奶茶16oz+奶蓋♡|💰$26+$8
餐牌講明麻糬曲奇由前香港瑰麗酒店地區餅房行政總廚 Holger Deh 全理🙈見嗌咗自選跟餐奶茶+$24就可以買一塊就決定試試❤️🔥麻糬曲奇裝咗喺袋仔入面🤔無叮熱🫣表面有少少油,食落無麻糬拉絲而且一咬好易就碎哂🥲不過整體朱古力味香濃唔會過甜🤔如果店員會加熱曲奇先俾客人食會更好