2022-02-10
觀塘呢間燒肉好似係開咗冇耐嘅,見佢有薩摩牛放題就決定嚟試吓。佢間鋪喺高層,景觀好開陽,坐得舒服,燒肉店嚟講亦都冇乜有煙味。一上嚟就梗係叫蘺摩牛放題先😋呢度啲牛真係唔錯,除咗薩摩牛都有其他唔同類型嘅牛同位置,每一款亦都可以揀燒汁或者鹽燒或者原味。牛肉個質素係唔錯,肉味好香,尤其薩摩牛亦都真係食到入口即溶嘅感覺。選擇方面亦都幾多,除咗雞同豬之外都有唔少海鮮,比較特別嘅係甲羅燒,鮑魚仲有帶子,鮑魚係醬油入味,調味唔錯咬落都新鮮。出邊有自助吧有,少少熟食,飯同埋菜,可以喺出邊拎菜過嚟燒跟住包住啲肉食。另外都唔少得燒菠蘿,非常好味!除咗熟食亦都有刺身可以揀,基本上想食嘅嘢都有。甜品方面主打都係雪條,飲品選擇都好多,除咗有綠茶可樂正常飲品之外亦都有清酒梅酒可以揀。總括嚟講,過嚟食佢嘅牛同海鮮都已經唔錯,上菜亦都想得快,有見到送餐機械人添😂。
除咗熟食亦都有刺身可以揀,基本上想食嘅嘢都有。