餐廳: 樂雅軒中菜廳
資訊:

2024-01-16 338 瀏覽
樂雅軒食記來喇!🍽️ 呢間喺城景國際嘅餐廳,環境靚靚,幾適合friend聚會。今次試咗佢哋嘅 ,真係一個字—正!先講講頭盤情四小品啦,有蔥油海蜇燻蹄,呢啲味道清新得嚟有股燻香味,醒胃又開胃。再講下鳳尾蝦多士,炸得啱啱好,夠香口,又唔會太油,蝦肉啖啖肉,好食到停唔到口啊!🍤個滋補濃湯花膠雞,溫暖哋咁滑入喉,感覺啲花膠同雞肉都燉到夠曬時間,又腍得滋味,好飲!桃酥鱈魚球呢個菜,我可以講你知係crispy啲啲,魚肉鬆化嘅,咬落去口感好豐富,啱晒愛嚼勁啲嘅食客。然後到菇扣鮑魚,講真啊,啲菇嘅鮮味同鮑魚啲鮮香真係好夾,料足味靚,鑊氣十足,叫我唔愛都難!🐚去到呢度,我已經有少少攰,但係一見到個炸子雞就精神番晒,皮脆肉嫩,啲川椒葉仲有嗰陣特別香,一試難忘。飯局總會有個食得清爽嘅菜,手工雲吞百合泡時蔬就做到啩嘅效果,鮮蝦雲吞超正,簡簡單單但就係好味!🥟最後個甜品黑糖桂圓紫米露就為今次嘅餐點一個完美嘅註解,甜而不膩,滑中帶糯,一流!總體嚟講,樂雅軒為呢次聚會增色唔少,食物好味,地方正,定必再嚟!🥂
樂雅軒食記來喇!🍽️ 呢間喺城景國際嘅餐廳,環境靚靚,幾適合friend聚會。今次試咗佢哋嘅 [金枝玉葉全饗餐],真係一個字—正!