2021-05-25 25 瀏覽
講起台灣野,肉燥飯,杏鮑菇等等,都係我去台灣一定要食嘅野,雖然暫時飛唔過去台灣,不過唔緊要,喺灣仔就有間性價比極高嘅台灣野小店 - 士林.便丼達人招牌古早滷肉肉燥便丼 $49 :大大盒嘅肉燥飯,極多肉燥,足料到爆,睇到個顏色以為會好咸,錯啦,食落唔會過咸,肉燥+飯+肥豬肉一齊食,口感好豐富,鐘意食肉燥飯嘅朋友,真喺唔好走雞👍🏻香酥雞扒肉燥乾拌烏冬 $60 :如果唔想食飯嘅朋友,仲有 手工烏冬 / 米線選擇。呢碗雞扒肉燥乾拌烏冬,大大塊炸得超級脆嘅雞扒,香得嚟食落仲啖啖嫩滑雞肉,烏冬又整得軟硬適中,連埋肉燥食又喺超正😋Master蒜脆杏鮑菇 $33 :台灣小食,杏鮑菇絕對喺我必食之一,呢度嘅杏鮑菇,嚿嚿都勁大粒,唔講以為係蕃薯天婦羅,食落仲會少少juicy🔥獨家Shake Shake薯條 配 派對芝士五重奏粉 $27 :作為foodie,食野一定喺相機行先,影下影下都唔知用咗幾多時間,呢度嘅薯條好堅揪,我影完相再食,竟然仲係熱辣辣又夠脆,加埋個芝士粉,掂啊🙌🏻 (個薯條仲有其他粉可以選擇)樽仔奶茶 & 樽仔鴛鴦,套餐價$10 :個樽仔簡單得嚟又好討人鐘意,味道正常發揮,口感都保持到香滑(

招牌古早滷肉肉燥便丼 $49 :

香酥雞扒肉燥乾拌烏冬 $60 :

Master蒜脆杏鮑菇 $33 :

樽仔奶茶 & 樽仔鴛鴦,套餐價$10 :
個樽仔簡單得嚟又好討人鐘意,味道正常發揮,口感都保持到香滑(P.S 食緊先見到有樽仔冷泡咖啡🥲,下次再試)

極高性價比,除咗價錢較平,又好食之外,我同朋友食完呢餐午餐,就一直飽到夜晚😂😂

2021-05-24