如果講起香港嘅出名漢堡店,可能你會諗起five guys,shake shack,honbo,等等等等(仲有好多)但其實都仲有啲小店值得探索,今次就係 上環搵到一間外型幾酷型格工業風嘅主打burger/pasta店.($155) 一般漢堡可能都會用一大塊漢堡把,但呢間特別嘅係用勁多片西冷薄切!!!令到食起上嚟真係充滿澎湃嘅肉感😈,啲肉多到拎上手係會跌出嚟😬,一啖預左咬唔哂,而肉汁已經多到爆出嚟,雖然port wine嘅味道我就食唔出 但甜甜地嘅洋蔥醬汁的確十分惹味, 而芝士更係熱溶狀態,睇得出係即叫即製非常有誠意,所以收成百五蚊一個唔係冇道理😲.如果嫌200g 太誇張 其實可以選呢個150g ($105)我覺得性價比最高,而見我近影落去,都係一樣充滿澎湃嘅肉感😈😚.Dinner combo 可加$30 配小食野飲, 小食粗薯條即炸非常惹味,除左茄醬之外更可配上cheddar cheese/blue cheese醬可選.至於野飲可再加 $25upgrade 揀左milkshake, 試左vanilla, 係唔錯但就略嫌飲落輕身左啲 空氣感太多🥸Craft beer就再要加$40😲 但就只

[200g薄切西冷漢堡配砵酒洋蔥醬(像木煙薰車打芝士)]($155) 一般漢堡可能都會用一大塊漢堡把,但呢間特別嘅係用勁多片西冷薄切!!!令到食起上嚟真係充滿澎湃嘅肉感😈,啲肉多到拎上手係會跌出嚟😬,一啖預左咬唔哂,而肉汁已經多到爆出嚟,雖然port wine嘅味道我就食唔出 但甜甜地嘅洋蔥醬汁的確十分惹味, 而芝士更係熱溶狀態,睇得出係即叫即製非常有誠意,所以收成百五蚊一個唔係冇道理😲

Craft beer就再要加$40😲 但就只係一罐IPA...唔係好抵🙊
不過Any肥 佢地嘅漢堡的確唔錯,唔同嘅漢堡仲會配搭唔同款嘅芝士, 如feta cheese,light cheddar等等,如果係附近返工 路過(lunch combo 會平啲)而大家又有quota嘅話😈不妨可以一試🤟🏻