2022-09-15 1434 瀏覽
有朋友介紹有一間潮州菜比較出色 特登搭車過海去北角試一試 去到門口以為去錯地方 舖頭不似潮州菜館 橫掂都嚟咗就入去試一坐低發覺原來除咗滷水之外都有好多選擇 有四人餐 有得散叫。但係最重要係每天佢哋會有不同新鮮海鮮 例如賴尿蝦 鮑魚 游水魚 鮮蝦 等等 啲員工話客人可以提早預訂海鮮 佢哋會搵最新鮮海鮮比客人 「Omakase 潮州菜」 🤣🤣🤣 當然我哋要試 🤩薑蔥白灼蝦 🦐 - 啲蝦好新鮮 隻隻都好大隻 可以點辣椒豉油 或者蒜蓉豉油 好回味 😍薑蔥炒桶蠔 🐚 - 蠔煮得啱啱好 不會太熟 味道好濃郁 好新鮮蒸魚 🐟 - 當然唔使講 條魚好新鮮好鮮甜酒煮花螺 🐚 - 呢個特別推介 味道好獨特 辣得來好香 香得來好辣椒鹽賴尿蝦 - 賴尿蝦仲有緊水 好鮮甜 好香 炒椒鹽好入味 滷水拼盤 - 真心呢一間餐廳啲滷水拼盤真係好好食 餐廳環境好貼地 大部份啲客應該係熟客或者街坊 佢哋應該唔介意 啲樓面姐姐好親切好好傾 tang佢哋講一句說話令到我好窩心 「見你食得開心,我哋好開心」我一定會介紹呢一間餐廳比其他朋友 值得去試

蒸魚 🐟 - 當然唔使講 條魚好新鮮好鮮甜

椒鹽賴尿蝦 - 賴尿蝦仲有緊水 好鮮甜 好香 炒椒鹽好入味