2022-02-21 676 瀏覽
食過返唔到轉頭嘅糖醋排骨,透過🐼外賣意外食到佢嘅食物,無論係糖醋排骨,佢嘅麵同埋其他人推介嘅雞絲粉皮,全部都好好味。但係唔知點解食過一次之後,🐼外賣就唔再送去我所在嘅地點。我以為佢地無開門定係暫時 close down, 超級崩潰,所以我向滄浪亭社交平台詢問有關情況。點知發現原來有可能係因為熊貓外賣人手不足而導致呢個“暫不供應”嘅原因。店鋪人員經過了解之後,竟然好好咁安排特別嘅外送服務。雖然可能只此一次但係我都已經極開心,一止連日來嘅糖醋排骨癮。希望佢地可以挨過呢個COVID-19艱難時刻。我最鍾意嘅食物包括:糖醋排骨,個糖醋汁好開胃,個肉咬落去好彈牙,一啲都唔乾。個糖醋排骨仲要有少少脆皮嘅口感,真係超正。雞絲粉皮,個粉皮彈牙,唔係淋 bet bet, 麻醬個味道好濃,屬於少少結,唔係水汪汪果種,雞絲亦味道好好,唔鞋。不過份量屬於細少少,感覺自己可以食兩份。嫩雞煨麵,我一向都麻麻呢個菜,因為我本身唔鍾意呢種麵嘅口感,但係佢個湯超好味。我齋啜佢個湯,另一半就超鍾意,已經翻轉頭再 encore.

希望佢地可以挨過呢個COVID-19艱難時刻。

我最鍾意嘅食物包括:

香酥雞
排骨麵個麵(外賣分開放)
雞絲粉皮
嫩雞煨麵
2022-02-21
外賣送餐
香酥雞
排骨麵個麵(外賣分開放)
雞絲粉皮
嫩雞煨麵